ابلاغ سرفصل برنامههای كلان مديريت بار با استفاده از كنتورهای هوشمند
افزایش شاخص رویت پذيری شركتهای توزيع به 75 درصد تا تابستان 1401 هدفگذاری شده است
سرفصل برنامه های كلان مديريت بار با هدف ارتقای شاخص رويت پذيری و كنترل پذيری بار شركتهای توزيع از 42 درصد به 75 درصد به كمك كنتورهای هوشمند، ازسوی هيات مديره شركت توانير تصويب و ابلاغ شد.
بهگزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، بند نخست مصوبه هيات مديره توانير كه در 5 بند تنظيم شده، بخش توزيع توانير را مكلف میسازد شاخصهای رويت پذيری و كنترل پذيری بار و برنامه كلان صنعت برق در اين ارتباط را نهایی و ابلاغ كند و شركتهای توزيع نيز بايد برنامه اجرایی رويت پذيری و كنترل پذيری بار خود را با توجه به شرايط منطقه، نوع تعرفه و ميزان بار قابل پايش، تنظيم و معاونت هماهنگی توزيع پس از بررسی و تاييد برنامهها، گزارش عملكرد ماهانه را برپايه نظارت مستمر، به هيات مديره توانير ارائه كند.
در بند سوم اين مصوبه آمده: به منظور استفاده از سرمايه گذاری بخش خصوصی برای تحقق فعاليتهای فوق، ازجمله در قالب قراردادهای PF (خريد، تجهيز و تامين مالی به وسيله سرمايهگذار)، دفتر تامين منابع مالی با هدايت معاونت مالی، پشتيبانی و امورمجامع توانير، تضامين مورد نياز سرمايه گذاران را پيش بينی و فرمت قراردادهای مرتبط را به شركتهای توزيع ابلاغ كند.
براساس بند چهارم، رويت پذيری و كنترل پذيری پستهای توزيع بهمنظور دستيابی به هدف توسعه مديريت از سطح فيدرهای فشار متوسط به سطح پستهای توزيع، جهت مديريت موثر بار به ويژه در شرايط كمبود توليد، مورد تاكيد قرار گرفت همچنين تشخيص نصب كنتور فهام يا تجهيز هوشمند رويت پذيری و اولويت بندی پستها برعهده معاونت هماهنگی توزيع توانير است و خريد تجهيزات مورد نياز به شركتهای معين خدمات مشركان ابلاغ و منابع مالی لازم در قالب حواله ارزی يا ديگر روشهای مطمئن تامين مالی به وسيله معاونت هماهنگی مالی و پشتيبانی و امورمجامع توانير پيش بينی و به شركتهای معين ابلاغ میشود.
در بند پنجم اين مصوبه مقرر شد: بهمنظور دستيابی به هدف پايش و مديريت مشتركان آمپری، معاونت هماهنگی توزيع نيازهای كسب و كاری و مشخصات فنی لوازم اندازه گيری هوشمند را تهيه و معاونت مالی و پشتيبانی و امور مجامع نحوه تامين سريع اين تجهيزات از تامين كنندگان و توليد كنندگان و سامانههای مورد نياز برای پايش مصرف را با توجه به ظرفيتهای قانونی و مقررات جاری تعيين و ابلاغ میكند.
هادی مدقق، مديركل دفتر هوشمندسازی و فن آوریهای نوين توانير در خصوص پيشرفت محورهای اين مصوبه گفت: كار برنامهريزی درخصوص بند يك تقريبا انجام شده و سهميه شركتها را به لحاظ تعداد كنتورهای هوشمند برای نصب در بخشهای مختلف كشاورزی، تجاری، صنعتی، خانگی و اداری مشخص كرديم. همچنين خريد منطقهای تجهيزات به شركتهای معين ابلاغ شده است.
وی با اشاره به تعريف دو شاخص رويت پذيری و كنترل پذيری بار، از رصد هدفگذاری تعيين شده برای هر يك شركتهای توزيع در اين خصوص خبر داد و افزود: مطابق هدفگذاری انجام شده، متوسط رويت پذيری شركتهای توزيع بايد تا تابستان 1401 با نصب كنتورهای هوشمند از 42 درصد فعلی به 75 درصد افزايش يابد.
وی با اشاره به تعيين معاونت هماهنگی توزيع توانير به عنوان مجری طرح، از پيشبرد فعاليتها در شركتهای توزيع نيرو طبق برنامه ابلاغی و ساختار اجرایی مشخص شده خبر داد.
مدقق در خصوص بند سوم مصوبه پيرامون نحوه تامين مالی قراردادهای خريد كنتورهای هوشمند يادآور شد: در اين ارتباط روش گشايش اسناد ريالی (LC ريالی) از سوی معاونت مالی پشتيبانی توانير با بانك عامل هماهنگ شده و مناقصات آن نيز بر همين اساس در بورس كالا برگزار میشود.
وی همچنين از تعيين مجری برای بحث رويت پذيری پستهای توزيع خبر داد كه طی برنامه 2 ساله به اتمام میرسد و تاكنون نيز يكی از شركتهای پيشرو (توزيع برق شهرستان مشهد) رويت پذيری پستهای توزيع حيطه عملكرد خود را تكميل كرده است.
مدقق موضوع بند پنجم را توسعه رويت پذيری به تمامی مشتركان از طريق كنتورهای ارزان قيمت (كنتورهای هوشمند ريلی) عنوان كرد كه مشخصات فنی آن تهيه و ابلاغ شده و 4 شركت توزيع به عنوان پايلوت انتخاب شدند.
وی نصب 250 هزار كنتور جديد هوشمند را در برنامه امسال صنعت برق عنوان كرد كه پس از تعيين مشخصات فنی از طريق اجرای پروژههای پايلوت، تا پايان 1400 نصب میشود.
وی ادامه داد: تاكنون بيش از 550 هزار كنتور هوشمند در بخشهای كشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده و در مرحله بعد كل پروژه نصب كنتورهای هوشمند به تعداد 30 ميليون دستگاه با سرعت بالا در كشور آغاز خواهد شد.
مدقق پيشرفت پروژه نصب كنتورهای هوشمند را تاكنون در بخش مشتركان ديماندی 92 درصد، عمومی و اداری 36 درصد، بخشهای كشاورزی و صنعتی به همراه نصب تابلوهای مكمل 51 درصد و در بخش خانگی و تجاری 5 درصد عنوان كرد.