احتمالا مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به قطر و ترکیه واگذار شود

مقامات طالبان گفته‌اند با یک هیئت مشترک از قطر و ترکیه بر سر مدیریت فعالیت‌های فرودگاه بین‌المللی کابل و چهار فرودگاه بزرگ افغانستان در حال مذاکره هستند.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، خبرگزاری آلمان روز یکشنبه ۵ دی (۲۶ دسامبر) به نقل از ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان گزارش داد، گفت‌وگوها با ترکیه و قطر برای راه‌اندازی فرودگاه‌های افغانستان جریان دارد، اما تاکنون توافقی حاصل نشده است. ترکیه و قطر هم رسما تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده‌اند.

خبرگزاری آناتولی ترکیه هم به نقل از منابع دیپلماتیک قطر از امضای تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت‌های ترکیه و قطر برای مدیریت مشترک فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی در کابل خبر داده است. این تفاهم‌نامه همکاری در حاشیه بازدید مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه از قطر حاصل شده است.

به گزارش آناتولی یک هیات فنی از ترکیه به‌منظور هماهنگی و گفت‌وگو با مقامات قطر راهی دوحه شده‌اند تا به عنوان یک هیات مشترک به کابل بروند و با مقامات طالبان مذاکره بکنند.

این خبرگزاری بعدا به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت، ترکیه و قطر با مقامات طالبان در خصوص مدیریت فرودگاه بین‌المللی کابل، پایتخت افغانستان به توافق اولیه دست یافته‌اند.

شبکه خبری طلوع نیوز افغانستان نیز روز یکشنبه ۵ دی از ادامه مذاکرات هیات مشترک ترکیه و قطر با طالبان در کابل گزارش داد.

به نوشته طلوع نیوز قرار است که این هیات درباره راه‌اندازی فرودگاه‌های بین‌المللی کابل، مزار شریف، قندهار، هرات و خوست افغانستان با مقام‌های حکومت طالبان رایزنی کنند. احتمال دارد ترکیه و قطر مشترکا اداره فرودگاه‌های افغانستان را برعهده بگیرند.

پنج فرودگاه یادشده در میان ۲۷ فرودگاه افغانستان بزرگ‌ترین فرودگاه‌ها محسوب می‌شوند.

وزارت ترانسپورت وهوانوردی افغانستان گفته است، در صورت امضا قرارداد زمینه عملی شدن پروازهای بین‌المللی به افغانستان فراهم خواهد شد.

طلوع نیوز به نقل از برخی از کارشناسان هوانوردی نوشته است با سپردن اداره پنج فرودگاه بزرگ کشور به قطر و ترکیه، اعتماد شرکت‌های جهانی برای آغاز دوباره پروازهای بین‌المللی به افغانستان بیشترخواهد شد.

در حال حاضر حریم هوایی افغانستان به روی همه پروازها بسته است. فقط پروازهای داخلی و پروازهای تخلیه بین‌المللی یا تحویل کمک‌های بشردوستانه انجام می‌شود.

طالبان زمانی که مسئولیت فرودگاه را به دست گرفتند ادعا کردند که ترمینال، سیستم رادار، هواپیماها و وسایل نقلیه همه آسیب دیده‌اند. یک تیم قطری بعداً فرودگاه کابل را راه‌اندازی کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن