اروپا: انفجار در نورد استریمها عمدی و توسط روسیه انجام شده بود
مقامات دانمارک، سوئد و آلمان انفجارهایی را که هفت ماه پس از آغاز جنگ اوکراین منجر به قطع جریان گاز در خط لولههای نورد استریم ۱ و ۲ شد، عمدی میدانند.
به گزارش «انرژی امروز» از یورونیوز، بر اساس تحقیقات رسانههای دیآر دانمارک، انآرکی نروژ، تلویزیون سوئد و اولیسرادیوی فنلاند، سه کشتی نیروی دریایی روسیه در نزدیکی مناطق انفجار خط لوله نورد استریم در سپتامبر سال گذشته و پیش از قطع شدن این خط لولهها دیده شده بودهاند. این رسانهها دادههای خود را از ردیابی کشتیهای روس با استفاده از ارتباطات رادیویی آنها و همچنین تصاویر ماهوارهای به دست آوردهاند.
خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ جریان گاز را از طریق دریای بالتیک به آلمان و در واقع به اروپای مرکزی میرساندند. مقامات دانمارک، سوئد و آلمان اگرچه انفجارهایی که منجر به قطع جریان گاز در این خط لولهها شد را عمدی میدانند، اما تاکنون هیچ اطلاعاتی از یافتههای خود در رابطه با این حوادث منتشر نکردهاند.
بر اساس یافتههای این رسانههای اسکاندیناویایی، کشتیهای روسی در ماه ژوئن و سپتامبر سال گذشته از پایگاههای نیروی دریایی روسیه در سنت پترزبورگ وکالینگراد به سوی جزیره بورنهولم دانمارک حرکت کرده بودهاند. این درحالی است که سه تا از چهار نشتی خط لولههای نورد استریم در نزدیکی این جزیره رخ داده است.
یکی از شناورهای ردیابی شده، یدککش SB ۱۲۳ با قابلیت به آب انداختن زیردریاییهای کوچک است. این شناور در ۲۱ و ۲۲ سپتامبر در منطقه مذبور رویت شده است.
نیروی دریایی دانمارک به صورت جداگانه تایید کرده است که یک شناور گشتزنی این کشور موفق شده است از یک کشتی نجات زیردریایی روس با عنوان SS ۷۵۰ در نزدیکی محل انفجار لولههای نورداستریم در ۲۲ سپتامبر سال گذشته و تنها چند روز پیش از وقوع انفجارها بیش از ۲۹ تا عکس بگیرد.
این انفجارها هفت ماه پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین صورت گرفت. کرملین روز سهشنبه بار دیگر هرگونه دخالت در این انفجارها را انکار کرد و خواهان انتشار نتایج تحقیقات شد.
مسکو بدون ارائه هیچ شواهدی این انفجارها را خرابکاری غرب میداند. با این حال آمریکا و اوکراین نیز درست همانند روسیه منکر هرگونه دخالت در انفجار این خطوط لوله گاز طبیعی هستند.
به گزارش رسانهها، همه این کشتیهای ردیابی شده سیگنال ایآیاس خود را غیرفعال کرده بودند. این سیگنال به طور معمول در سیستم خودکار ردیابی کشتیها استفاده میشود. یکی از این کشتیها که با استفاده از تصاویر ماهوارهای ردیابی شده است، شناور تحقیقاتی سیبیریاکوف نیروی دریایی روسیه است.