اضافه شدن سالانه 1650 هزار تن به ظرفیت تولید متانول کشور

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با تأکید بر اینکه متانول برای پتروفرهنگ نقطه پایانی نیست، گفت: سالانه ۱۶۵۰ هزار تن متانول به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه شد.

به گزارش «انرژی امروز» از شانا، مرضیه شاهدایی امروز (پنجشنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ماه) در آیین بهره‌برداری رسمی از پتروشیمی سبلان، با اشاره به اینکه سبلان از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ انرژی سپهر است، اظهار کرد: ۵۱ درصد از سهام این شرکت متعلق به هلدینگ پتروفرهنگ و ۴۶ درصد آن متعلق به بانک صادرات است.

وی افزود: فاینانس تأمین مالی طرح پتروشیمی سبلان در سال ۹۴ از محل سایناشور گشایش اعتبار اسنادی شد و با ورود پتروفرهنگ در سال ۹۷ به مدیریت مجموعه انرژی سپهر، اجرای طرح سرعتی دوچندان گرفت و اکنون آماده بهره‌برداری است.

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با قدردانی از تلاش تمام مدیران، متخصصان و دست‌اندرکاران طرح پتروشیمی سبلان ادامه داد: با بهره‌برداری از این طرح، سالانه ۱۶۵۰ هزار تن متانول به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه می‌شود.

شاهدایی یادآوری کرد: اگرچه این مجتمع از فناوری هالدور تاپسوی دانمارک بهره می‌برد، اما بخش قابل‌توجهی از تجهیزات طرح از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است. همچنین در این مجتمع برای نخستین بار از کاتالیست بومی سنتز متانول ساخت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی استفاده شده است.

وی با قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه بیژن زنگنه وزیر نفت، محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مسیر بهره‌برداری از پتروشیمی سبلان گفت: بی‌شک اگر این تلاش‌ها و کمک‌ها نبود، ما امروز شاهد بهره‌برداری از سبلان نبودیم.

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به اینکه این شرکت ۲ مجموعه متانولی دیگر را نیز در حال ساخت دارد، تصریح کرد: با بهره‌برداری از آن‌ها طی دو سال آینده، می توان پتروفرهنگ را در زمره بزرگترین تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان متانول در دنیا قرار داد که این امر مزیتی برای ما فراهم می‌کند که بتوان نقش پررنگی برای سیاست‌گذاری جهانی صادرات این محصول داشته باشیم و در تعیین قیمت جهانی متانول به همراه دیگر همکاران تأثیرگذار باشیم.

شاهدایی تأکید کرد: البته برای پتروفرهنگ متانول نقطه پایانی نیست و این هلدینگ با دریافت مجوزهای لازم و حمایت‌های حاکمیتی در سال 1400 به صنایع پایین دستی ورود می‌کند به طوری‌که گام‌های نخست این اقدام با حمیت مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی برداشته شده و به‌زودی وارد مرحله اجرایی می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن