افزایش ۲.۸ درصدی مقدار انتقال گاز در سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: با سربلندی از چالش‌های زمستان 1400 عبور کردیم و توانستیم با افزایش ۲.۸ درصدی مقدار انتقال گاز در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه، برگ زرین دیگری را رقم بزنیم.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی گاز ایران، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: بومی سازی تعمیرات بال‌ولوهای تمام جوشی در سایزهای مختلف در منطقه 4 عملیات انتقال گاز، نشان از توانمندی مهندسین مجموعه انتقال گاز کشور در راستای جهاد خودکفایی و تحقق شعار سال دارد.

مجید چگنی در حاشیه بازدید از مجتمع شهید باقری منطقه 4 عملیات انتقال گاز با بیان این مطلب و با اشاره به عبور موفق و ایمن از ایام پیک مصرف در زمستان سال گذشته و تقدیر رییس جمهور از فعالیت های مخلصانه در حوزه گاز کشور، گفت: ثبت رکوردهای جدید در بخش انتقال گاز؛ به همراه مدیریت سوخت زمستانی با وجود چالش‌ها و محدودیت‌های گسترده؛ نماد تلاش جهادگونه سربازان گمنام این مجموعه برای خدمت رسانی به هموطنان در اقصی نقاط ایران اسلامی است.

وی در ادامه، افزود: با برنامه‌ریزی، مدیریت، آگاهی بخشی و تلاش شبانه‌روزی کارکنان شرکت انتقال گاز ایران در بخش‌های مختلف، با سربلندی از چالش‌های زمستان 1400 عبور کردیم و توانستیم با افزایش ۲.۸ درصدی مقدار انتقال گاز در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه، برگ زرین دیگری را رقم بزنیم که از این بابت از همکارانم در بخش های مختلف این مجموعه که جانانه پای کار ایستادند، قدردانی می‌کنم.

چگنی ادامه داد: مقدار گاز تزریق‌شده به شبکه گاز کشور از مخازن ذخیره‌سازی در زمستان امسال تقریباً برابر با پارسال و به میزان ۲.۵ میلیارد مترمکعب بوده است، اما به‌دلیل شرایط ویژه شبکه شمال شرق کشور، مقدار برداشت گاز از مخزن شوریجه ۱۵۴ میلیون مترمکعب بیشتر بوده که این موضوع و نیز، سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان، از عوامل تأثیرگذار در مدیریت شبکه شمال شرق کشور در زمستان ۱۴۰۰ بودند.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به وجود مضجع شریف حضرت رضا علیه السلام در حوزه سرزمینی این منطقه اعلام کرد: حساسیت فعالیت‌ها در این منطقه به لحاظ حجم ورودی زایرین حضرت رضا (ع) به این استان و مناطق تحت پوشش این منطقه بسیار بالاست و می بایست که این مهم با دقت به انجام برسد که تاکنون به خوبی در این امر موفق بوده اید.

چگنی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه خودکفایی و تحقق شعار سال جاری در منطقه 4 عملیات انتقال گاز، تصریح کرد: از نکات مهم دیگر در این منطقه استقرار مطلوب “طرح تعمیر به جای تعویض” است که با بهره گیری از توانمندی داخلی در حوزه های مختلف و استفاده از ظرفیت شرکت‌های‌ دانش‌بنیان برای نخستین بار در کشور و در این منطقه رخ داده و به این ترتیب، موفق به بومی‌سازی تعمیرات شیرهای بال‌ولو تمام جوشی در انواع و سایزهای مختلف شدیم که این مهم ما را در کنار 3 کشور دیگر جهان که این دانش را در اختیار داشتند، قرار داد که عیناً همسو با برنامه ها و اهداف شعار سال یعنی «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»، است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که هیچگونه منعی برای استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های سازنده داخل و دانش‌بنیان وجود ندارد، گفت: درب مجموعه شرکت ملی گاز ایران به روی این شرکت‌ها مفتوح است و مجدانه از آنان حمایت خواهد شد.

وی بیان ‌داشت: اکنون تبادلات کنونی و قراردادهای ما در منطقه، بسیار متفاوت از گذشته است و این نشان‌دهنده آن است که هر کجا نیروی انقلابی و جهادی پای کار بیاید، بی‌شک اتفاق‌های بهتری رخ خواهد داد.

دانش تعمیرات بال ولوها؛ اعتماد به نسل جدید

رسیدن به دانش تعمیرات بال ولوها برای نخستین بار در کشور، یكی از مصادیق روشن خودباوری و اعتماد به نسل جدید است.

در ادامه این مراسم، محمد کامل، مدیر منطقه 4 عملیات انتقال گاز نیز با بیان این مطلب و با اعلام این که نتیجه این تلاش و كار گروهی، احیای مجدد حدود 200 عدد شیر در انواع مختلف بوده كه این امر تاكنون صرفه جویی بسیار قابل توجه و معتنا‌بهی داشته، گفت: برای نخستین بار و با رسیدن به دانش تعمیرات این‌گونه ولو‌ها در منطقه 4 عملیات انتقال گاز، ایران به جرگه 3 کشور دارنده این دانش پیوست.

وی با بیان این که این مهم در دو بخش تعمیرات كارگاهی و تعمیرات در حین سرویس شیرآلات، از سال 1390 تاكنون، در این منطقه انجام شده، اظهار داشت: تعمیرات در حین سرویس شیرآلات خطوط انتقال گاز فشار قوی به صورت كاملاً تخصصی و با صرف هزینه گزاف روزانه در حدود 1500 یورو توسط تعداد محدودی شركت در سطح سه کشور انجام می شد که به حمدالله این منطقه به این دانش نیز دست یافته و به همت متخصصان داخلی، موفق به بومی سازی این مهم شده است.

کامل تصریح کرد: برآورد تقریبی در این حوزه، صرفه جویی چند ده میلیاردی در 10 سال گذشته و ناشی از عدم نیاز به تخلیه گاز و تعویض شیرها است، ضمن آن که افزایش کیفی موارد مربوط به HSE به دلیل رفع  نشتی های داخلی( پاسی)  شیرآلات نصب شده در خطوط، از دیگر مزایای این روش می‌باشد.

مدیر منطقه 4 عملیات انتقال گاز در پایان، اظهار داشت: در مورد تعمیرات كارگاهی، برای تمامی شیرآلات مورد استفاده در خطوط شركت انتقال گاز و گازهای استانی اعم از پلاگ، بال، گیت و چك ولو چه از نوع بدنه جداشونده و یا بدنه جوشی تا كلاس كاری 600، امكان تعمیرات وجود دارد كه بعضی از آن‌ها ماحصل تلاش و كار تحقیقاتی 10 ساله و نتیجه این تلاش و كار گروهی احیای مجدد حدود 200 عدد شیر در انواع مختلف بوده كه این امر تاكنون صرفه جویی بسیار قابل توجهی به همراه داشته است.

 

* بال ولو: بال ولو یا شیر توپی (Ball Valve) نوعی از مهم ترین شیرآلاتی است که در آن با استفاده از یک توپ فلزی قطع و وصل جریان سیال(نفت،گاز،بخار) انجام می شود.این توپ فلزی به صورت علامت بعلاوه، از یک جهت باز بوده و از یک جهت مسدود است ؛ بنابراین کافی است برای برقراری جریان سیال سمت باز شیر در مسیر جریان قرار داشته باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن