افزایش 20 درصدی شاخص آبرسانی روستایی در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: با اهتمام ویژه دولت سیزدهم و برنامه‌ریزی که در این دوره صورت گرفته، شاخص آبرسانی روستایی در استان با یک جهش بیست درصدی به بالای ۹۰ درصد خواهد رسید.

به گزارش «انرژی امروز» علیرضا قاسمی در برنامه تلویزیونی بازتاب با اشاره به وضعیت ناپایدار منابع تامین آب استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در این استان به دلیل پهناوری، شاهد اقلیم‌های مختلفی هستیم؛ در شمال استان تأمین آب از منابع سطحی صورت می‌گیرد که نیمی از منابع آبی مرکز استان نیز وابسته به شمال بوده و از طریق خط انتقال وارد شبکه می‌شود، بخشی دیگر نیز از طریق منابع زیرزمینی تأمین می‌شود.

به گفته وی، در سایر نقاط استان، به جز چابهار و کنارک، منابع تأمین آب وابسته به بارش‌ها بوده که از طریق حفر چاه آب در منطقه تأمین و در جنوب استان نیز استحصال آب از دریا و شیرین سازی آن را داریم.

این مقام مسئول، بیلان منفی ذخایر آب زیرزمینی را یک چالش در تأمین آب عنوان کرد و گفت: با تداوم خشکسالی‌ها و افت منابع آب زیرزمینی، ناگزیر به حفر ۱۰۰ حلقه چاه در سطح استان هستیم.

وی با بیان اینکه نگاه ویژه دولت به سیستان و بلوچستان، نویددهنده توسعه استان است، افزود: با عزم همگانی به همت مجلس و دولت، طرح بزرگ محرومیت‌زدایی به منظور آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور آغاز شد که بیش‌ترین سهم به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت، در همین راستا آبرسانی به  تعداد 1751 روستا در دست اجرا بوده و فاز یک آن نیز در بهمن‌ماه آغاز شده است.

قاسمی افزود: قرار است این طرح طی بازه زمانی ۳۰ ماهه به اتمام برسد که با تحقق آن شاهد رشد ۱۱ درصدی شاخص بهره‌مندی از آب شرب سالم و پایدار خواهیم بود.

اهتمام ویژه دولت سیزدهم به جهش بهره‌مندی از آب

وی ابراز امیدواری کرد: با اهتمام ویژه دولت سیزدهم و برنامه‌ریزی که در این دوره صورت گرفته، شاخص آبرسانی روستایی در استان با یک جهش بیست درصدی به بالای ۹۰ درصد برسد.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه چشم‌انداز روشنی در انتظار شهرستان چابهار است، گفت: پیرو سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان و ابلاغ مصوبات سفر، شیرین‌سازی آب به میزان ۵۰ هزار مترمکعب از آب دریا برای شهرها (چابهار و کنارک) و روستاهای نوار ساحلی به این شرکت ابلاغ شده است.

وی افزود: در مرحله نخست و در بازه زمانی کوتاه، فرایند انتخاب سرمایه‌گذار برای ۲۵ هزار مترمکعب شیرین‌سازی انجام و مقرر شده طی بازه زمانی یک‌ساله بازسازی و لایروبی آبگیر نیز صورت گیرد و در نهایت با احداث واحدهای جدید وارد مدار بهره‌برداری شود.

قاسمی با اشاره به وضعیت آب شهر چابهار از سال‌های گذشته تاکنون، اظهار کرد: در دهه ۶۰ تنها منبع آب شهر چابهار، چاه‌های سطح شهر بود و مردم آب شرب را از آب‌شیرین‌کن ها تأمین می‌کردند، پس از آن پروژه خط انتقالی از زیرمجموعه سد پیشین از محل بند شیرگواز اجرا شد و در دهه ۸۰ از سال ۸۴ به بعد شیرین‌سازی آب از دریا قوت گرفت که در ابتدا یک آب‌شیرین‌کن به ظرفیت ۱۰ هزار متر مکعب وارد مدار بهره‌برداری شده که پس از آن آب‌ شیرین‌کن‌های Ro وارد مدار شد و توسعه پیدا کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها منبع تامین کننده آب شهرهای چابهار و کنارک، کارخانه آب شیرین‌کن است که حدود ۴۰ هزار متر مکعب آب را تولید و از طریق تاسیسات موجود به مخازن شهرهای چابهار و کنارک منتقل می‌کند که حدود ۲۶ هزار متر مکعب در روز سهم چابهار است.

بر اساس گزارش وزارت نیرو، این مقام مسئول با بیان این که در فصول سرد به لحاظ توزیع آب نباید در شهر چابهار مشکلی باشد، گفت: وجود مخازن بتنی در خانه‌ها یکی از عوامل شرایط ناپایدار فعلی است، شبکه توزیع فرسوده و قدیمی شهر نیز نیاز به احیا دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن