اینترپل در تحقیقات مربوط به انفجار بیروت مشارکت می‌کند

۱۶ تن از کارکنان اداره بنادر و گمرک لبنان دستگیر شدند

سه مقام ارشد بندر بیروت دستگیر شده‌اند. اینترپل می‌گوید به تحقیقات مربوط به دلایل انفجار کمک می‌کند. آمریکا در نشست مجازی کمک‌های انساندوستانه به لبنان حضور می‌یابد. معترضان در بیروت علیه بی‌کفایتی دولت شعار می‌دهند.

 

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، یورگن اشتوک، مدیرکل پلیس بین‌الملل می‌گوید کارشناسان اینترپل هر کمکی لازم باشد، در اختیار لبنان می‌گذارند. اینترپل با ۱۹۴ کشور عضو، بزرگترین تشکیلات پلیس دنیاست و همیاری ماموران آن در لبنان، از شناسایی کشته شدگان تا تحقیق در باره علت اصلی انفجار را در بر خواهد گرفت.

 

رئیس گمرک لبنان و روسای کنونی و پیشین بندر بیروت در این میان دستگیر شده‌اند. بازداشت آنها به پرونده‌ای مربوط می‌شود که برای رسیدگی به قصور احتمالی در بروز انفجار تشکیل شده است. پیش‌تر و در همین رابطه، ۱۶ تن از کارکنان اداره بنادر و گمرک لبنان دستگیر شده بودند. دستگاه قضایی لبنان می‌گوید از ۱۸ نفر دیگر هم در حاشیه این تحقیقات بازپرسی شده است.

 

هم‌زمان، بحث و کشمکش در لبنان بر سر تصادفی نبودن حادثه انفجار ادامه دارد. حزب‌الله لبنان هرگونه اتهام علیه این گروه، از جمله کنترل بندر را رد کرده است. حسن نصرالله، رهبر این گروه در تلویزیون گفت: «ما هیچ سلاح، هیچ موشک، هیچ بمب، هیچ مهمات و هیچ فشنگ و نیتراتی در بندر نداشته و نخواهیم داشت؛. نه در گذشته، نه حالا و نه در آینده.»

 

ابراز خشم مردم بیروت نسبت به کارگزاران دولتی نیز ادامه دارد و ساکنان محله‌ها از وزیران آموزش و دادگستری که قصد مشارکت در پاکسازی شهر را داشتند، با دشنام استقبال کردند. در فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، می‌توان دید که امدادگران داوطلب، با فریاد و در بلندگو، علیه دولت شعار می‌دهند و از این دو عضو کابینه می‌خواهند که هر چه زودتر کنار بروند. در یکی از فیلم‌ها، مردم به وزیر دادگستری با وجود همراهی نظامیان، آب می‌پاشند و او را «وزیر فساد» می‌نامند.

 

اعلام همبستگی جهانی

 

هم‌زمان، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا در کنفرانس بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه به لبنان مشارکت می‌کند. رئیس جمهور آمریکا پس از تماس تلفنی با مکرون، همتای فرانسوی خود نوشت: «همگی کمک خواهیم کرد.»

 

این نشست ویدیویی قرار است روز یکشنبه ۹ اوت در فضای مجازی و با شرکت مقامات لبنانی و بسیاری کشورهای دیگر برگزار شود و مبتکر آن امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه است. اروپا تا کنون ۳۳ میلیون یورو کمک اضطراری به لبنان اختصاص داده است.

 

ترامپ هم‌چنین از اعزام سه هواپیمای بزرگ امدادرسانی از ‌آمریکا به بیروت خبر داده است. این هواپیماها حامل تجهیزات پزشکی و دارویی، آب و غذا و نیروی انسانی هستند و ارزش اقلام آنها ۱۵ میلیون دلار عنوان می‌شود. مقامات ایالات متحده گفته‌اند که محموله ارسالی می‌تواند برای سه ماه نیازهای ۶۰هزار نفر را برآورده کند.

 

تداوم جست‌و‌جو در آوار

 

با گذشت چند روز، لبنان هنوز در شوک انفجار ویرانگر با ۱۵۴ کشته و ۵۰۰۰ مصدوم به سر می‌برد. ۶۰ نفر مفقودالاثر هستند و هویت ۲۵ قربانی محرز نشده است. امدادگران داخلی همراه با نیروهای اعزامی از آلمان، فرانسه، روسیه و کشورهای دیگر هم‌چنان در جست‌وجوی کسانی هستند که ممکن است زیر آوار زنده باشند.

 

وزارت بهداشت لبنان می‌گوید ۱۲۰ نفر از مجروحان بین مرگ و زندگی قرار دارند و ۳۰۰ هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. بخش وسیعی از بندر بیروت با خاک یکسان شده و خانه‌های اطراف قابل سکونت نیستند.

 

میشل عون، رئیس جمهور لبنان به خبرنگاران گفته که مقامات سرگرم تحقیق هستند که آیا موضوع به بی‌مبالاتی بر می‌گردد یا به دخالت خارجی از جمله پرتاب بمب یا موشک. در حال حاضر هیچ شواهدی مبنی بر عامل خارجی به دست نیامده است.

 

بسیاری از لبنانی‌ها، این فاجعه را اثبات بی کفایتی و فساد در دستگاه سیاسی کشورشان می‌دانند. لبنان  درگیر بحران مالی و اقتصادی است و انفجار ویرانگر در بحبوحه تظاهرات و اعتراضاتی رخ داد که ماه‌هاست علیه دولت جریان دارد.

 

قرار است مخالفان دولت تجمع بزرگی با شعار «عدالت برای قربانیان، انتقام از دولت» را برگزار کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن