بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به زودی اجرایی میشود
یک مقام مسئول، اجرایی شدن بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست را راهکار کاهش مصرف اعلام کرد و گفت: در این ایده فعالان میتوانند از طریق دریافت گواهیهایی که قابل معامله در بورس است طرحهای خود را دارای توجیه پذیری اقتصادی کنند.
به گزارش «انرژی امروز» دومین نشست تخصصی با موضوع بهرهوری برق، برنامهها، ابزارهای حمایتی و قانونی در محل دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برگزار شد.
مهدی شریف زاده، دبیر توسعه فناوری آب و انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری در این نشست با بیان اینکه اجرایی شدن بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به توسعه فناوری های کاهنده مصرف کمک خواهد کرد، افزود: از اجرایی شدن این بازار در آینده نزدیک میتواند راهکاری برای کاهش مصرف باشد.
وی مشکل اصلی پایین بودن بهره وری انرژی در کشور را ارزان بودن قیمت آن دانست و ادامه داد: قیمت ارزان انرژی باعث شده سرمایهگذاری در صرفهجویی و بهره وری بازگشت سرمایه نداشته و علاقهای هم ایجاد نشود.
دبیر توسعه فناوری آب و انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه علاوه بر ارزانی قیمت انرژی یک عقب ماندگی نیز در توسعه فناوریها ایجاد کرده است، گفت: راهکاری که برای حل این مشکلات طراحی شده بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست است.
وی افزود: در این ایده فعالان میتوانند از طریق دریافت گواهیهایی که قابل معامله در بورس است طرحهای خود را دارای توجیه پذیری اقتصادی کنند.
این مقام مسئول اقتصاد نیروگاهی را هم اقتصادی غیر واقعی دانست که راندمان نیروگاهی را پایین نگه داشته است.
بر اساس گزارش ورازت نیرو، شریف زاده گفت: در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست فعالان نیروگاهی هرچقدر صرفه جویی ایجاد کنند میتوانند با پرداخت ۲۰ هزار تومان صاحب صرفهجویی ایجاد شده، بشوند و با ارائه آن در بازار بورس طرح های خود را تامین مالی کنند. این ابزار امکان اقتصادی کردن طرحهای صرفه جویی را فراهم کنند.