با افزایش تقاضای نفت چین، ایران می‌تواند ضامن امنیت انرژی چین باشد

پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی وزارت نفت گفت: باتوجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته مبنی بر افزایش تقاضای نفت چین و پتانسیل ایران برای تامین بخشی از این نیاز، ایران می‌تواند تکیه‌گاهی برای امنیت انرژی چین باشد.

به گزارش «انرژی امروز» مهدی یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه چین از سال‌های گذشته یکی از جایگاه‌های اصلی رشد تقاضای عرضه جهانی نفت بود، اظهار کرد: تا قبل از کرونا رشد تقاضای این کشور به طور متوسط حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود اما با کرونا این عدد کاهش یافت و در سال ۲۰۲۰ به عدد ۱۳۰ هزار بشکه رسید و در سال ۲۰۲۱ با جهش بیشتری روبرو بود.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌های کرونایی در چین رشد تقاضا در سال ۲۰۲۲ حتی منفی شد، گفت: در سال ۲۰۲۳ باتوجه به بازگشایی هایی که اتفاق می‌افتد، پیش‌بینی می‌شود که رشد تقاضا به متوسط سال‌های قبل از کرونا که تقریبا عددی معادل ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود، بازگردد و تقاضای نفت چین به بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی وزارت نفت با اشاره به وضعیت تولید نفت چین، گفت: تولید چین حدود ۴.۵ میلیون بشکه در روز است و پیش‌بینی برای سال ۲۰۲۳ نیز این است که احتمالا رشدی نداشته باشد، لذا باتوجه به افزایش تقاضا در چین این کشور مجبور به افزایش واردات نفت خواهد شد و به دلیل اینکه بازار چین یک مقصد مهم صادراتی برای نفت ایران به‌ویژه در دوره تحریم است این افزایش تقاضا چین در سال ۲۰۲۳ می‌تواند خبر خوبی برای ایران باشد.

یوسفی با بیان اینکه احتمالا بخشی از این نیاز توسط ایران تامین شود البته این موضوع بستگی به این دارد که دیپلماسی انرژی ایران چگونه باشد اما احتمالا ایران می‌تواند سهمی را از افزایش تقاضای چین داشته باشد، ادامه داد: برخی پیش‌بینی‌ها این است که تقاضای چین حتی به بیش از این عدد نیز برسد، باتوجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای رشد بیش از پنج درصد اقتصاد چین احتمال دارد که حتی تقاضای چین به بیش از یک میلیون بشکه نیز افزایش یابد که این مساله می‌تواند خبر خوبی برای ایران باشد.

وی با بیان اینکه این موضوع موجب افزایش واردات نفت چین خواهد شد، گفت: واردات نفت چین در سال ۲۰۲۲ متوسط حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بوده البته اینکه چه میزان از ایران وارد شده مشخص نیست و در آمار رسمی چین نیز عنوان نمی‌شود، اما باتوجه به وضعیت تولید و تقاضای این کشور حدود ۶۰۰ هزار بشکه واردات نفت چین در سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا می‌کند و این موجب خواهد شد که ایران بتواند سهم بیشتری از این بازار داشته باشد.

پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی وزارت نفت با بیان اینکه افزایش درآمدهای ایران بستگی به سطح قیمت‌ها دارد، گفت: پیش‌بینی‌ از قیمت‌ها این است که احتمالا قیمت نفت در سال ۲۰۲۳ به حدود ۷۵ تا ۸۷ دلار در هر بشکه برسد، اگرچه این قیمت نسبت به متوسط سال گذشته پایین تر است اما نسبت به سال‌های قبل تر عدد نسبتا بالایی بوده و می‌تواند درآمدهای ایران را افزایش دهد.

یوسفی با اشاره به نقش ایران در تامین امنیت انرژی چین، گفت: ظرفیت تولید ایران حدود چهار میلیون بشکه و تولید نفت نیز حدود ۲.۶ میلیون بشکه در روز است یعنی ما ظرفیت خالی برای افزایش تولید و صادرات را داریم و اگر بتوانیم مقاصد صادراتی را شکل دهیم و نفت بیشتری را صادر کنیم از لحاظ ظرفیت تولید  مشکلی نداریم و بیشتر از آنچه در سال ۲۰۲۲ نفت به چین صادر کردیم اکنون می‌توانیم در سال ۲۰۲۳ آن عدد را افزایش دهیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن