برای کاهش اثرات تغییرات اقلیم، رژیم غذایی اروپاییها باید تغییر کند
محققان میگویند مقدار ماکیان مصرفی در رژیم غذایی اروپاییها برای یک سیستم بهینه بازیافت مواد غذایی مناسب نیست، بنابراین اثرات تغییرات اقلیم را نیز افزایش میدهد.
به گزارش «انرژی امروز» از وبسایت دانشگاه کرنل؛ محققان میگویند یک سیستم غذایی مناسب سیستمی است که در آن محصولاتی استفاده شود که به کاهش جریان تولید زائدات ختم شود.
بر این اساس با افزایش اثرات تغییرات اقلیم، منبع غذایی که مردم مصرف میکنند باید با خسارات اکولوژیکی که به بار میآورند تناسب داشته باشد.
مقالهای با عنوان «قابلیت چرخش محصولات حیوانی در رژیم غذایی اروپاییها باید تغییر کند» در مجله نیچر فود منتشر شده است که نشان میدهد بین محصولات کشاورزی حیوانی، انتخاب نوع غذای اروپایها و اثرات آن بر گرمایش جهانی رابطه پیچیدهای وجود دارد.
ماریو هرورو، از دپارتمان توسعه جهانی در کالج علوم کشاورزی و حیات میگوید: غذایی که این روزها جوامع تولید و مصرف میکنند تاثیرات موجی دارد که در آینده بارزتر میشود. از این رو ما اگر میخواهیم در برابر اثرات شدید و مخرب تغییرات اقلیم دوام بیاوریم لزوما باید در نوع تولید و مصرف مواد غذایی تجدیدنظر کنیم».
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که استفاده از احشامی که قابلیت تبدیل به بیومس بیشتری دارند برای تغذیه در اروپا میتواند تا 31 درصد انتشارات گازهای گلخانهای را کاهش دهد و نیز میزان زمین مورد نیاز برای کشاورزی را هم تا 42 درصد کم کند.
اما این موفقیتها صرفا زمانی قابل دستیابی هستند که اروپاییها میزان مصرف خود را کاهش داده و نوع پروتئین حیوانی مصرفی خود را کم کنند.
بر اساس این گزارش سیستم جهانی غذا یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانهای دنیاست. حدود 25 درصد از گازهای گلخانهای با منشا انسانی از کشاورزی است و غذاهای گوشتی بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانهای در بخش سیستمهای غذایی هستند.
در دنیا 40 درصد زمینهای قابل کشت برای کشت محصولات مورد نیاز تغذیه حیوانات اختصاص یافته است.