بررسی حمایت مالی خط لوله گاز ۴۴ میلیارد دلاری آلاسکا توسط ژاپن

ژاپن برای اجتناب از اصطکاک تجاری احتمالی با دولت آمریکا، در حال بررسی ارائه پیشنهاد حمایت مالی از یک خط لوله گاز ۴۴ میلیارد دلاری در آلاسکا است.

به گزارش ایسنا، سه مقام آگاه اظهار کردند: مقامات توکیو انتظار دارند دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، این پروژه را که به گفته او برای رفاه و امنیت آمریکا، کلیدی است، در دیدار با شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن، در واشنگتن مطرح کند.

ژاپن به دلیل هزینه‌های کلی این پروژه نسبت به منابع دیگر، درباره اقتصادی بودن این خط لوله تردید دارد. این خط لوله به طول بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر، قرار است میدان‌های شمال آلاسکا را به بندری در جنوب متصل کند و در آنجا، گاز مایع سازی شده و به مشتریان آسیایی ارسال ‌شود. به گفته مقامات آگاه، اما ژاپن آماده است در صورت درخواست ترامپ، پیشنهاد بررسی یک توافق را ارائه کند.

یکی از این منابع آگاه گفت که توکیو ممکن است برای کاهش کسری تجاری دوجانبه ۵۶ میلیارد دلاری و جلوگیری از تهدید تعرفه‌ها، چنین تعهدی را در میان امتیازات دیگر، مانند خرید گاز بیشتر از آمریکا و افزایش هزینه‌های دفاعی و سرمایه‌گذاری در بخش تولید آمریکا، لحاظ کند.

از جمله فرمان‌های اجرایی که ترامپ هنگام به قدرت رسیدن در ۲۰ ژانویه، امضا کرد، فرمانی بود که وعده می‌داد پتانسیل منابع آلاسکا از جمله فروش و انتقال گاز  طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) آلاسکا به سایر مناطق آمریکا و کشورهای متحد در منطقه اقیانوس آرام را آزاد کند.

ترامپ، پروژه گاز را به عنوان یک پیروزی برای آلاسکا و متحدان آمریکا در آسیا که به دنبال منبع انرژی پایدار هستند، توصیف کرده است. اما ژاپن در حال حاضر، دسترسی فراوانی به ال‌ان‌جی دارد و شرکت‌های ژاپنی در سال گذشته، حدود ۳۸ میلیون تن گاز مایع را معامله کردند که بیش از نیمی از آن، برای مصرف داخلی بود. با این حال، خط لوله آلاسکا می‌تواند به ژاپن کمک کند تا منابع خود را از منابع پرریسک‌تری مانند روسیه که حدود یک دهم واردات گاز آن را به خود اختصاص می دهد یا منابع خاورمیانه، متنوع کند.

تهدید تعرفه

ترامپ مجموعه‌ای از تعرفه‌ها را بر کالاهای خارجی مطرح کرده است، اما از زمان بازگشتش به کاخ سفید، درباره رویکرد خود در رابطه با روابط اقتصادی و امنیتی با ژاپن، حرف چندانی به میان نیاورده است. با این حال، این موضوع به بحث اصلی محافل سیاسی در ژاپن تبدیل شده که متحد کلیدی آمریکا و سرمایه‌گذار خارجی برتر در این کشور است.

بر اساس گزارش رویترز، توجه رسانه‌ها در توکیو، بر این موضوع متمرکز شده است که آیا ایشیبا که سال گذشته نخست‌وزیر شد و ریاست یک دولت اقلیت را بر عهده داشت، می‌تواند پیوندی را که شینزو آبه، نخست وزیر فقید ژاپن، با ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری او ایجاد کرد، تکرار کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن