برطرف نشدن مشکل سوخت نیروگاه‌ها توسط میعانات

هزینه‌ بهره‌برداری نیروگاه‌ها با استفاده از میعانات ۴ برابر افزایش یافت

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان اینکه نمی‌توان روی میعانات به عنوان سوخت نیروگاه حساب کرد، گفت: در حال حاضر شرایط برای تولید برق به صورت گسترده با این نوع سوخت فراهم نیست و نمی‌توان حجم بزرگ تولید برق را با میعانات مرتبط کرد.

به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، محسن طرزطلب درباره استفاده از میعانات به عنوان سوخت نیروگاهی، اظهار داشت: سال گذشته پیشنهاداتی مبنی بر عملیاتی شدن استفاده از میعانات در نیروگاه‌ها داشتیم که در یکی از نیروگاه‌ها هم انجام شد، اما به خاطر آلودگی زیاد و بوی بد مرکاپتان بابت سوخت کاندنسیت مجبور شدیم کار را متوقف کنیم.

وی با بیان اینکه پروژه‌های این چنینی در حال حاضر چندان برای تامین سوخت راهگشا نیست، افزود: باید امکاناتی در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها ایجاد و تمهیداتی اندیشیده شود که بوی بد مرکاپتان از بین برود.

مدیرعامل شرکت تولید برق نیروگاه‌های حرارتی تاکید کرد: نمی‌توان روی میعانات به عنوان سوخت نیروگاه حساب کرد که بتواند مشکل ما را حل کند، البته طرح‌ها و اقدامات تحقیقاتی در این زمینه دنبال می‌شود اما به لحاظ عملیاتی به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان حجم بزرگ تولید برق را با میعانات مرتبط کرد، یادآور شد: اکنون شرایط برای تولید برق به صورت گسترده با این نوع سوخت فراهم نیست و هنوز مشکلات عملیات و اجرایی وجود دارد، ضمن اینکه استفاده از میعانات باعث می‌شود هزینه بهره‌برداری ما چهار برابر افزایش یابد.

طرزطلب درباره استفاده از زغال‌سنگ به‌عنوان سوخت نیروگاهی نیز گفت: ورود زغال‌سنگ به سبد انرژی از سوی شورای عالی انرژی ابلاغ شده و بر اساس این مصوبه باید تا سال 1420، حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ساخت نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز طبس در حال اجرا است و قرار شده در انجام عملیات اجرایی تسریع صورت گیرد به نحوی که یکی از واحدهای آن تا سال 1403 وارد مدار تولید شود. همچنین مقرر شده مطالعات جامع‌تری برای احداث این نوع نیروگاه‌ها در کشور به عمل آید.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی بیان داشت: اکنون حدود 40 درصد انرژی تولیدی در کل کشورها از نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز است، البته در دنیا به سمت استفاده کمتر از این نیروگاه‌ها هستند، اما در عین حال تجهیزات و تکنولوژی وارد بازار شده که آلایندگی کم شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در نقاطی اقدام به احداث این نیروگاه‌ها می‌کنیم که فاصله آنها تا شهرها و مناطق مسکونی زیاد است و با توجه به اینکه سوخت فسیلی مایع و گاز مصرف نمی‌شود، هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابد، اما از سوی دیگر سوخت نیروگاه‌ها در حال حاضر رایگان است ولی برای تامین و استحصال زغال‌سنگ باید هزینه شود.

طرزطلب تاکید کرد: اگر قیمت سوخت واقعی شود که بنا هم بر این است که این اتفاق در نیروگاه‌ها بیفتد استحصال و تامین سوخت نیروگاه‌ها از زغال کم‌هزینه‌تر خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن