بزرگترین هیات نمایندگی کوپ26، لابی‌های سوخت‌های فسیلی هستند

چهار سازمان غیردولتی مبارزه با فساد، نابرابری و آلودگی محیط زیست با انتشار گزارشی اعلام کردند حداقل ۵۰۳ لابی‌گر شرکت‌های مرتبط با سوخت‌های فسیلی در جریان کنفرانس مقابله با تغییرات اقلیمی گلاسگو (کوپ ۲۶) حضور دارند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، این گزارش که دوشنبه ۸ نوامبر شد می‌‌گوید بررسی داده‌های لیست حاضران این کنفرانس سازمان ملل متحد نشانگر آن است که بازیگرانی که سهم مهمی در ادامه استفاده از سوخت‌های فسیلی دارند در گفت‌وگوهای انتقادی درباره گرمایش زمین شرکت کرده اند.

لیست حاضران در اجلاس گلاسگو به دست سه نهاد غیر دولتی «حسابرسی شرکت‌ها»، «دیده‌بان شرکت‌های اروپا»، «گلاسگو آلاینده‌ها را فرا می‌خواند» و «شاهد جهانی» رسیده است.

این چهار سازمان با بررسی لیست لابی‌گرهای شرکت‌های بزرگ نفتی از جمله شل، بریتیش پترولیوم و گازپروم شمار اعضای هیات‌های نمایندگی این کمپانی‌ها را ۵۰۳ نفر برآورد می‌کنند.

این گزارش می‌گوید اگر لابی شرکت‌های سوخت‌های فسیلی را هیات نماندگی یک کشور فرض کنیم، این بزرگ‌ترین هیات نمایندگی حاضر در کوپ ۲۶ خواهد بود.

ادامه استفاده از سوخت‌های فسیلی نتایج فاجعه‌باری بر روند گرمایش زمین دارد. بسیاری از سازمان‌های حمایت از محیط زیست اهداف تعیین شده از سوی دولت‌ها برای به صفر رساندن تولید گازهای گلخانه‌ای را ناکافی می‌دانند و می‌گویند حتی با تحقق برنامه‌های مصوب جامعه جهانی، کره زمین بیش از اندازه گرم خواهد شد و زندگی در بسیاری از نقاط جهان برای انسان‌ها غیرممکن می‌شود.

نتایج بررسی داده‌ها همچنین نشانگر آن است که بیش از ۱۰۰ شرکت مرتبط با سوخت‌های فسیلی با ۳۰ موسسه و سازمان در اجلاس گلاسگو شرکت کرده اند. به این ترتیب لابی‌گران این کمپانی‌ها بر ترکیب حاضران سنتی نشست‌های کنوانسیون کادر سازمان ملل متحد برای تغییرات آب‌وهوایی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

این چهار سازمان غیردولتی می‌گویند شمار لابی‌گران شرکت‌های مرتبط با سوخت‌های فسیلی از مجموع هیات‌های نمایندگی پورتو ریکو، میانمار، هائیتی، فیلیپین، موزامبیک، باهاماس، بنگلادش و پاکستان، ازجمله بزرگ‌ترین قربانیان تغییرات آب‌وهوایی در دو دهه گذشته، بیشتر است.

۲۷ دولت از جمله برزیل، روسیه و کانادا در فهرست هیات‌های نمایندگی خود نام لابی‌گران سوخت‌های فسیلی را ثبت کرده اند.

به گفته این چهار سازمان، حضور پررنگ لابی‌گران شرکت‌های مرتبط با سوخت‌های فسیلی «در حالی معلوم می‌شود که بسیاری از کشورهای قربانی فجایع زیست‌محیطی پیشتر از دسترسی نابرابر به اجلاس کوپ ۲۶، به دلایلی نظیر آپارتاید واکسنی، گرانی سفر و نبود تضمین‌های امنیتی، انتقاد کرده بودند.»

نمایندگان «حسابرسی شرکت‌ها»، «دیده‌بان شرکت‌های اروپا»، «گلاسگو آلاینده‌ها را فرا می‌خواند» و «شاهد جهانی» در پایان این گزارش خواهان اخراج شفاف نمایندگان سازمان‌هایی شده‌اند که منافعی در تولید یا سوزاندن سوخت‌های فسیلی دارند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن