بهبود جزئی در شاخص پرشدگی سد دامغان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان از افزایش جزیی پرشدگی سد دامغان در مقایسه با سال قبل خبر داد و گفت: میزان پرشدگی این سد در مقیسه با سال قبل چهار درصد رشد داشته است.
به گزارش «انرژی امروز» از ایسنا، حمید احسانی اظهار کرد: میزان پرشدگی این سد در سال آبی گذشته در همین بازه زمانی ۵۴ درصد بوده که هماینک چهار درصد فراتر از این عدد رفته است.
وی با اشاره به بارشهای یکی-دو هفته گذشته ادامه داد: میزان پرشدگی سد دامغان در حال حاضر، ۵۸ درصد است که گویای افزایش جزئی آن در مقایسه با شاخص پرشدگی آن در بهمنماه سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان خاطرنشان کرد: تراز نرمال سد شهید شاهچراغی دامغان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب است.
وی میزان ورودی لحظهای به این سد در سال آبی جاری را ۴۶۳ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت: میزان ورودی لحظهای به این سد در مدت مشابه سال گذشته ۵۷۹ لیتر بر ثانیه بوده است.
احسانی اضافه کرد: همچنین خروجی لحظهای سد شهید شاهچراغی امسال ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است و این در حالیست که میزان خروجی لحظهای این سد در مدت مشابه سال آبی قبل ۲۵۰ لیتر برثانیه بوده است.
وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با حجم مخزن این سد اظهار کرد: حجم مخزن سد دامغان امسال ۹.۵۸ میلیون مترمکعب است که این شاخص در سال گذشته ۸.۹ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه سد شهید شاهچراغی یکی از مهمترین سدهای استان است افزود: این سد اصلیترین منبع آب تامین کننده آب شرب شهرستان دامغان است.
وی با اشاره به بارشها مناسب یک هفته اخیر خاطرنشان کرد: امیدواریم که با افزایش بارش برف و باران در یک ماه باقیمانده از امسال و بهار سال آینده، شرایط این منبع مهم آبی بهبود بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به شرایط نامطلوب منابع آب زیرزمینی در استان گفت: وضعیت آبهای زیرزمینی استان به دلیل خشکسالیهای پیاپی و برداشت بیرویه در دهههای گذشته چندان مطلوب نیست. با این همه تلاش آب منطقهای استان بر این بوده که با اجرایی کردن پروژههای مختلف به بهبود شرایط کمک کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان ادامه داد: محدودیت در برداشت بیرویه، نصب قابل توجه کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی، ممنوعیت کف شکنی در دشتهای بحرانی استان، اجرای طرحهای احیا و تعادل بخشی، برخورد قانونی با اضافهبرداشتها ، انسداد چاههای غیرمجاز و…از جمله اقدامات آب منطقهای برای بهبود منابع زیرزمینی در استان بوده است.