بهرهبرداری از سامانه پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی پالایشگاه تهران
پروژه استقرار سامانه پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی گاز خروجی دودکش کورههای منطقه جنوبی پالایشگاه تهران به بهرهبرداری رسید.
به گزارش «انرژی امروز» از شانا، پایش آنلاین ۹ دودکش کورههای منطقه جنوبی پالایشگاه تهران بهمنظور سنجش پارامترهای محیط زیستی، پایش آنلاین دما و جریان گاز خروجی از دودکشها و ارسال اطلاعات مطابق شیوهنامه و پروتکل سازمان حفاظت محیط زیست بهصورت برخط به درگاه آن سازمان بهمنظور مدیریت کیفی فرآیندها و کنترل آلایندههای زیست محیطی از جمله اهداف این پروژه است.
سرمایهگذاری انجامشده در این پروژه که به شکل Epc اجرایی شده، معادل ۲۷۰ میلیارد ریال بوده است. کارفرمای این پروژه که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده، شرکت پالایش نفت تهران و پیمانکار آن شرکت پایش زیست آزما (Emaco) بوده است.
تجهیزات استفادهشده در سیستم پایش آنلاین از فناوریهای روزآمد دنیا و دارای گواهینامههای کیفیت و تأییدیه عملکرد از مؤسسه MCERT انگلیس و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست است.
تولید روزانه ۵ میلیون لیتر نفت سفید (برای تولید سوخت هوایی با بهترین کیفیت با بهرهبرداری از پروژه احداث واحد تصفیه نفت سفید)، تولید روزانه ۱۳ میلیون لیتر گازوییل یورو ۴ (برای توزیع در شمال شرق کشور و کلانشهر تهران با بهرهبرداری از پروژه احداث واحد تصفیه نفت گاز) و تولید روزانه ۷ میلیون لیتر بنزین پاک (برای توزیع در شمال شرق کشور با بهرهبرداری از پروژه تصفیه نفتا و ایزومریزاسیون) و پروژه تصفیه آب شهری (برای کاهش دورریز آب و تولید آب آبیاری فضای سبز پالایشگاه و آب آتشنشانی) از جمله پروژههای زیست محیطی پالایشگاه نفت تهران است.
در این مراسم ،حامد آرمان فر – مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران – اعلام کرد: این پالایشگاه به تنهایی ۱۵ درصد از سهم انرژی سوخت کشور را تامین میکند و برنامههایی را برای بهبود فرآیند پالایشگاه تهران در نظر گرفتهایم که تمام این پروژهها در راستای سیاستهای زیست محیطی تدوین شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از تولید سهم سوخت هوایی کشوری نیز بر عهده این پالایشگاه است، اظهار کرد: توجه به شاخصهای محیط زیست یکی از اولویتهای کار پالایشگاه است، این پالایشگاه در ۴۰۰ هکتار فضا تشکیل شده که ۲۵۰ هکتار معادل ۷۰ درصد مساحت آن را فضای سبز تشکیل میدهد و این میزان فضای سبز در نوع خود یک رکورد در جهان به شمار میآید.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران با بیان اینکه باید به تدریج به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر و فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی و توانگری پالایشگاه پیش برویم، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی را راهاندازی کنیم.