بومی سازی عایقهای پیشرفته برای جلوگیری از هدررفت انرژی
پژوهشگران موفق به ساخت و تولید عایقهای حرارتی بر پایه مواد پیشرفته شدهاند.
این عایقهای حرارتی بر پایه مواد پیشرفته، علاوه بر قابلیت ضدحریق بودن خود، میتوانند به عنوان لایهای برای جلوگیری هدررفت انرژی در نمای بیرونی ساختمان نیز به کار آیند و موجب اصلاح الگوی مصرف انرژی شوند.
این پوششها که در شرکت دانشبنیان اطلس پوشش محافظ تولید شده است، در سازههایی چون پلها، تونلها یا آرماتورهای میلگردی در بتنهـا که دارای عناصر فلزی هستند نیز کاربرد عمدهای خواهند داشت.
پوششهای حرارتی این شرکت بر پایه نانومواد با دو رویکرد مختلف از هدررفت انرژی جلوگیری میکند. حضـور رنگدانههای مقاوم در برابر حرارت که دارای ضریب انتقال حرارت پایینی هستند و از انتقال گرما جلوگیری میکنند و همچنین استفاده از نانومواد برای به دام انداختن هوا در میان آنها که باعث کاهش ضریب انتقال حرارت پوشش میشود.
از آنجا که هوا در ابعاد بسیارکوچک به دام میافتد، این پوشش حرارتی با ضخامت بسیارکم نیز میتواند عملکرد قابلقبولی داشته باشد. به دلیل پایه آب بودن این پوشش، استفاده از آن نسبت به پوششهای حلال پایه، سادهتر است و علاوه بر این، نسبت به عایقهای معمولی مانند فایبرگلاس و پلیاستایرن مشکلات زیستمحیطی کمتری دارد.
این پوششها علاوه بر فلزات، بر روی سطوح دیگر ازقبیل بتن، چوب، گچ، سیمان نیز چسبندگی زیادی دارند و قابل نشاندن هستند. علاوه بر این، این پوششها ضدرطوبت هستند و در برابر نفوذ نم و باران از خود مقاومت نشان میدهند، به این دلیل حتی در نمای بیرونی ساختمانها نیز قابل اجرا هستند.
همچنین این پوشش به سادگی با آب و صابون قابل شستوشو است و در برابر رشد باکتریها و قارچها از خود مقاومت نشان میدهد. ضمن اینکه میتواند به صورت بیرنگ و شفاف، بسته به جنس سطح زیرین استفاده شود.
به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اکثر پوششهای موجود در بازار کاربرد صنعتی دارند، اما این پوشش حرارتی، کاربرد ساختمانی دارد و میتواند در نمای ساختمان ضمن عایق حرارتی بودن، استفاده شود. از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به مقرونبهصرفه بودن و جلوگیری از هدررفت انرژی اشاره کرد.
1 دیدگاه