تبانی نظامیان سودانی با روسیه برای قاچاق طلا

شواهد نشان می‌دهد که روسیه با رهبری نظامی سودان (که خود در مخمصه اعتراضات قرار گرفته اند) تبانی کرده و توانسته با دور زدن دولت سودان، طلاهایی به ارزش میلیاردها دلار را جابه‌جا کرده و این کشور فقیر را از درآمدی گزاف محروم سازد.

به گزارش «انرژی امروز» از دنیای اقتصاد، چند روز پس از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، یک هواپیمای باری روسی روی باند فرودگاه خارطوم فرود آمد. اعلامیه هواپیما بیان می‌کرد که بار آن پر از شیرینی‌های کوکی [کلوچه] است. سودان به ندرت کلوچه صادر می کند یا شاید هرگز چنین صادراتی نداشته باشد. جر و بحث داغی بین مقامات در دفتر پشتی فرودگاه بین‌المللی خارطوم درگرفت.

آنها می‌ترسیدند که بازرسی از هواپیما موجب دلخوری آن دسته از رهبران ارشد ارتش شود که حامی روسیه هستند. چندین تلاش قبلی برای رهگیری هواپیماهای مشکوک روسی متوقف شده بود. اما در نهایت مسوولان تصمیم گرفتند که وارد هواپیما شوند. «باربارا آروانیتیدیس»، «تماره قبللاوی»، «محمد ابوالغیط» و دیگران در گزارش ۲۹ژوئیه در سی‌ان‌ان نوشتند، داخل انبار، جعبه‌های رنگارنگ کلوچه‌‌ جلوی آنها باز شد. درست در زیر جعبه‌های چوبی با ارزش‌ترین منبع سودان پنهان شده بود: طلا.

تقریبا یک تُن طلا. این حادثه در ماه فوریه – که توسط چندین منبع رسمی سودانی به سی‌‌ان‌‌ان گزارش شد – یکی از حداقل ۱۶ پرواز شناخته شده قاچاق طلا از سوی روس‌ها به خارج از سودان طی یک سال و نیم گذشته است؛ سودان سومین تولیدکننده بزرگ این فلز گرانبها در آفریقاست.

مصاحبه های متعدد با مقامات بلندپایه سودانی و آمریکایی و مجموعه اسنادی که از سوی سی‌‌ان‌‌ان بررسی شد، تصویری از یک طرح پیچیده روسی برای استفاده از ثروت سودان در تلاش برای تقویت اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌های فزاینده غربی و حمایت از تلاش‌های جنگی مسکو در اوکراین را نشان می‌دهد.

شواهد همچنین نشان می‌دهد که روسیه با رهبری نظامی سودان (که خود در مخمصه اعتراضات قرار گرفته اند) تبانی کرده و توانسته با دور زدن دولت سودان، طلاهایی به ارزش میلیاردها دلار را جابه‌جا کرده و این کشور فقیر را از درآمدی گزاف محروم سازد. در ازای آن، روسیه حمایت سیاسی و نظامی قدرتمندی را از رهبری نظامی سودان به عمل آورده است؛ آن هم در شرایطی که نظامیان به شکل خشونت‌باری جنبش دموکراسی خواهانه این کشور را سرکوب می‌کنند.

مقامات سابق و فعلی ایالات متحده به سی‌‌ان‌‌ان گفتند که روسیه فعالانه از کودتای نظامی سودان در سال۲۰۲۱ که منجر به سرنگونی دولت غیرنظامی انتقالی شد، حمایت کرد و ضربه‌ای اساسی به جنبش دموکراسی‌خواه سودانی وارد آورد که دو سال قبل، عمر البشیر، رئیس‌جمهور این کشور را سرنگون کرد. یکی از مقامات سابق آمریکایی که با این موضوع آشنا بود به سی‌‌ان‌‌ان گفت: «ما از مدت‌ها پیش می دانستیم که روسیه از منابع طبیعی سودان بهره‌برداری می‌کند. روسیه برای حفظ دسترسی به این منابع، کودتای نظامی در سودان را تشویق کرد.»

این مقام سابق افزود: «ازآنجاکه بقیه جهان درهای خود را به روی روسیه بسته‌اند، روس‌ها از این رابطه با ژنرال‌‌های سودانی و کمک به ژنرال‌‌ها برای باقی ماندن در قدرت، نفع زیادی به‌دست می‌‌آورند.» به گفته این مقام «این کمک از آموزش و پشتیبانی اطلاعاتی تا بهره‌مندی مشترک از طلاهای دزدیده‌شده سودان را شامل می‌شود.» در بطن این بده‌بستان میان مسکو با هونتاهای نظامی سودان فردی به نام «یوگنی پریگوژین»، الیگارشی روسی و متحد کلیدی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قرار دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن