ترکیه و یونان بر سر منابع گاز مدیترانه مذاکره کردند
مقامات یونان و ترکیه، دو عضو ناتو، در آتن دیدار و تلاش کردند اختلافات و تنشها در شرق مدیترانه را حل و فصل کنند.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، هفته گذشته یونان، اسرائیل و قبرس در یک رزمایش مشترک دریایی با هدف «مقابله با تهدیدهای ترکیه در مدیترانه» شرکت کردند.
رسانههای ترکیه میگویند مقامات آنکارا در نامههای جداگانه درباره این رزمایش به مقامات اتحادیه اروپا و اسرائیل هشدار داده اند.
همچنین به گفته رسانه های ترکیه، آنکارا به اسرائیل و یونان هشدار داده است که برای احداث کابل برق زیر آبی ۲۰۰۰ مگاواتی باید از ترکیه مجوز بگیرند.
سال گذشته میلادی، تنش میان دو کشور یونان، عضور اتحادیه اروپا و ترکیه بدلیل ادامه عملیات اکتشاف انرژیهای فسیلی از سوی ترکیه در شرق مدیترانه بصورت بی سابقه ای گسترش یافت.
کشتی های اکتشافی ترکیه بدنبال میدان های گازی هستند که گفته می شود در شرق مدیترانه وجود دارند. اما ترکیه نه در آب های حوزه استحفاظی خود، بلکه در آب های ساحلی قبرس، عضو اتحادیه اروپا، عملیات اکتشاف را ادامه داد.
تنشها با ترکیه به حدی بالا گرفت که در نشست رهبران اتحادیه اروپا در ماه اکتبر گذشته، تصمیم بر آن شد تا آنکارا، درصورت عدم توقف اکتشاف منابع فسیلی در مدیترانه مورد تحریم اقتصادی اتحادیه اروپا قرار بگیرد.
جلسه سه شنبه میان آتن و آنکارا، دومین دور گفتگوهایی است که اولین بخش آن در ماه ژانویه در استانبول برگزار شد.
این مذاکرات پس از ۵ سال تنش و عدم ارتباط دیپلماتیک، بین دو کشور برگزار می شود.
یونان می خواهد خطوط مرزی برخی از جزایر خود را که در نزدیکی ترکیه قرار دارند، برای همیشه تعیین کند. با این حال آنکارا اصرار دارد که مذاکرات باید شامل تعیین مناطق انحصاری اقتصادی و فضای هوایی بین دو کشور نیز بشود.
درباره محتوای احتمالی جلسه مذاکرات روز سه شنبه، که پشت درهای بسته برگزار شد، اطلاعات کمی منتشر شده است.