تصمیمات مهم برای اصلاح الگوی مصرف و تشویق مشترکان کم مصرف آب

مصوبه مربوط به شرایط تداوم اجرای پروژه سد شفارود در استان گیلان اصلاح شد

هیات دولت به منظور فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش با هدف کاهش مصرف مشترکان مصرف کننده بیش از الگو و اعمال سیاست تشویق مشترکان خانگی کم مصرف (با اعمال تخفیف صددرصدی)، با پیشنهاد وزارت نیرو درخصوص اصلاح الگوی مصرف و تشویق مشترکان کم مصرف آب موافقت کرد.

به گزارش «انرژی امروز»، ترغیب مشترکان پرمصرف به تغییر رفتار و کاهش مصارف غیر ضرور، ایجاد زمینه تحقق اهداف مشترک با سایر مصوبات از جمله برق امید به منظور اصلاح مصرف منابع کمیاب آب و انرژی و به دنبال آن بهبود شرایط زیست محیطی، از دیگر اهداف این مصوبه است.

به موجب این مصوبه جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران به ریاست رئیس جمهور، مشترکان خانگی در مناطق مختلف جغرافیایی کشور متناسب با میزان مصرف به سه گروه: (خوش مصرف)، (پر مصرف) و (بد مصرف) طبقه بندی شده و برای هر دسته از این مشترکان به تناسب، سیاست های حمایتی، تشویقی و یا بازدارنده اجرا می شود.

بر این اساس، وزارت نیرو مجاز است صورتحساب آب و فاضلاب مشترکان با مصرف تا یک سوم الگوی تعیین شده را با تخفیف صددرصد محاسبه نماید. این تخفیف صرفاٌ شامل سکونتگاه های دایمی در حال بهره برداری شهری و روستایی می شود و واحدهای خالی از سکنه و سکونتگاه های غیردایم نظیر باغ ویلاها و خانه باغ ها مشمول این تخفیف نیستند. آب بهای سایر مشترکان تا الگوی تعیین شده تغییر نخواهد کرد.

درباره مشترکان با مصرف ماهانه بیش از الگوی مصرف، متعاقبا تصمیم دولت اعلام خواهد شد.

دولت همچنین وزارت نیرو (شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور) را موظف کرد ضمن اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی، مشترکان پر مصرف را نسبت به استفاده از وسایل کاهنده مصرف با هدف اصلاح رفتار و کاهش مصارف غیرضرور ترغیب نماید.

اصلاح مصوبه مربوط به شرایط تداوم اجرای پروژه سد شفارود در استان گیلان

در ادامه این جلسه، هیات وزیران با توجه به پیشرفت فیزیکی ۵۲/۴ درصدی اجرای پروژه سد مخزنی شفارود در استان گیلان و همچنین انجام مطالعات تکمیلی و شرایط توپوگرافی سد و جاده جایگزین جناح راست این سد و تغییرات در شیب ترانشه ها جهت پایداری خاکریزهای مشرف به جاده جایگزین، با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص اصلاح شرایط تداوم اجرای پروژه مذکور موافقت کرد.

به موجب این اصلاحیه، کل سطح مخزن سد یاد شده نباید از حداکثر ۱۶۷ هکتار و سطح اشغال جنگل نیز حداکثر از ۹۳ هکتار تجاوز نماید.

همچنین مصوب شد نسبت به تأمین حداکثر ۶۶ میلیون مترمکعب آب شامل ۱ /۲۳ میلیون مترمکعب برای آب شرب، ۱۰ میلیون مترمکعب برای نیاز صنایع و مابقی برای تأمین آب تکمیلی کشاورزی (حداکثر برای ۶۹۰۰ هکتار اراضی کشاورزی موجود) اقدام شود. حداکثر ارتفاع سد یاد شده نیز ۴ /۱۱۴ متر تعیین شد.

به موجب اصلاحیه دولت، سطح اراضی جنگلی مورد اشغال در خارج مخزن نباید از ۵۳/۵ هکتار تجاوز نماید.

کاشت جبرانی ۶۴۰ هکتار (معادل با پنج برابر سطح تخریب شده جنگل) با گونه های جنگلی پهن برگ بومی منطقه با اولویت احیای جنگل ‌های مخروبه معرفی شده از سوی سازمان جنگل‌ ها، مراتع و آبخیزداری کشور حداکثر ظرف دو سال و نگهداری و حفاظت جنگل دست کاشت مذکور به مدت ۱۰ سال توسط سازمان یاد شده، از دیگر اصلاحات صورت گرفته در شرایط تداوم اجرای پروژه سد شفارود است.

دولت ضمن مکلف نمودن سازمان حفاظت محیط زیست به نظارت بر اجرای بند فوق، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران را موظف کرد نسبت به تأمین و پرداخت خسارت وارده ناشی از اجرای طرح (اعم از خسارت وارده به طرح بر اساس مصوبه قبلی و افزایش خسارت برای احداث ۱۸/۵ هکتار جدید برای جاده جایگزین به منابع طبیعی) بر اساس قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در چارچوب آیین نامه اجرایی مربوط اقدام نماید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن