تلاشهای بایدن برای کاهش قیمت نفت فعلا بینتیجه مانده است
با ادامه افزایش قیمت نفت و رسیدن آن به بالاترین سطح از 7 سال گذشته، کاخ سفید باز هم به مذاکره با کشورهای تولید کننده نفت پرداخته تا میزان عرضه نفت افزایش یابد.
به گزارش «انرژی امروز» از بلومبرگ، کاخ سفید به دنبال این است بتواند بر قیمت های نفت نظارت بیشتری داشته باشد. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا میگوید که دولت بایدن به دنبال مذاکره با کشورهای اوپک پلاس است.
امیلی هورن گفته است که «ما به دنبال کار با تولید کنندهها و مصرف کنندههای نفت هستیم و همین امر هم تاثیر بسیاری بر قیمت ها خواهد داشت و تنها گزینه باقی مانده بر روی میز است تا بتوانیم با افزایش قیمت ها مقابله کنیم».
افزایش قیمت بنزین یکی از مهمترین عوامل افزایش تورم در دوران بایدن بوده و کاخ سفید به دنبال این است که هزینه های دارندگان خودروها را کاهش دهد.
در حالی که افزایش قیمت ها باعث شده است که محبوبیت دموکرات ها کاهش یابد و این حزب کنترل سنا و مجلس نمایندگان را از دست بدهد.
در ماه نوامبر، بایدن اعلام کرد که 50 میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده را آزاد می سازد و در این اقدام کشورهایی چون هند، ژاپن، کره جنوبی و چین هم با ایالات متحده همگام شدند.
به گفته هورن 18 میلیون بشکه از میزان نفتی که بایدن وعده داده آزاد سازی شده و انتظار می رود در ماه فوریه و مارس به مشتریان تحویل داده شود.
بایدن همچنین از کمیسیون تجارت فدرال خواسته است تا درباره «روابط بهالقوه غیرقانونی» شرکت های نفتی تحقیق کند. کاخ سفید می گوید که افزایش قیمت ها در مبدا زمانی که قیمت نفت کمتر بود احتمال اقدامات غیررقابتی را بیشتر می کند.
به گفته هورن، بایدن بر آن است تا با دیگر کشورها برای کاهش قیمت نفت و در نتیجه کاهش قیمت بنزین همکاری کند.
با افزایش تقاضای نفت و عرضه محدود آن در بسیاری از بزرگ ترین مصرف کنندگان نفت دنیا بازارها ملتهب شدند.
در بازارهای مالی نیویورک قیمت نفت به 87.74 دلار در هر بشکه رسید که از اکتبر سال 2014 تاکنون بی سابقه بوده است. با کاهش نگرانی ها از شیوع اومیکرون و تحت تاثیر قرار گرفتن تفاضا از آن، معاملهگران مجبور شده اند حق العملهای بیشتری برای محموله های آسیایی پرداخت کنند. در حالی که عرضه به دلیل اتفاقات لیبی و آمریکای شمالی با محدودیت مواجه شده است.
این هفته در یمن حوثی ها با استفاده از پهباد به مخازن سوخت در ابوظبی حمله کردند. امارات متحده عربی سومین تولید کننده نفت اوپک است. اعتراضات در قزاقستان و در سوریه هم نگرانی درباره عرضه نفت را بیشتر کرد درحالی که تقاضای پسا پاندمی با کاهش نگرانی از سویه های جدید کرونا، بیشتر شده است.
دولت بایدن می گوید که همزمان با اعضای اوپک پلاس مخصوصا عربستان سعودی و امارات متحده عربی، به مذاکره خواهد نشست تا فشار قیمت ها را کاهش دهد.
با این حال کشورهای تولید کننده نفت بعد از کاهش شدید تولید در دوران شیوع پاندمی کرونا، در تلاش هستند تا میزان تولید خود را افزایش دهند.
برخی قانون گذاران از بایدن خواسته اند تا صادرات نفت را ممنوع کند، اما متخصصان صنعت نفت هشدار می دهند چنین اقداماتی با آشوب در بازارهای جهانی نتیجه معکوس خواهد داد.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده، ماه گذشته گفته بود که این ایده دیگر مورد توجه کابینه بایدن نیست.