تنش لفظی چین و آمریکا یک روز پیش از اولین دیدار نمایندگان دو طرف

وزارت خارجه چین بیانیه مشترک آمریکا و ژاپن در نقد رفتار پکن در دریای چین و موضوع هنگ‌کنگ را دخالت در امور داخلی این کشور دانسته است. امروز و فردا قرار است مقامات آمریکا و چین در آلاسکا با یکدیگر دیدار کنند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، یک روز پیش از اولین گفت‌وگوی مستقیم اعضای دولت بایدن با مقامات چین، پکن اظهارنظر واشنگتن درباره چین را محکوم کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و لوید آوستین وزیر دفاع این کشور روز چهارشنبه ادعای چین بر مالکیت جزایر دریای جنوبی چین، موضوع هنگ‌کنگ و نیز رفتار چین با اقلیت مسلمان اویغور را مورد انتقاد قرار دادند.

یک سخنگوی وزارت خارچه چین در این باره گفت: «بیانیه مشترک آمریکا و ژاپن یک حمله خصمانه به سیاست خارجی چین، دخالت در امور داخلی و به ضرر منافع چین است.»

این سخنگوی وزارت خارجه چین اما در عین حال تصریح کرد که این کشور همچنان مایل به انجام گفت‌وگوست. او دعوت ایالات متحده را نشانه حسن نیت و پذیرش این دعوت از سوی چین را نشانه صداقت پکن دانست.

روز پنج شنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ مارس قرار است آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی با دیپلمات‌‌های بلندپایه چینی در آلاسکا ملاقات کنند. این اولین دیدار مقامات دو کشور پس از ریاست جمهوری جو بایدن است.

بلینکن و آوستین، وزیران خارجه و دفاع آمریکا پس از دیدار با همتایان ژاپنی‌شان در توکیو در یک بیانیه مشترک ادعای مالکیت پکن بر جزایر مورد مناقشه دریای جنوبی چین را نقض قوانین بین‌المللی دانسته و محکوم کردند.

در ماه فوریه، کشتی‌های چینی هشت بار از مرز دریایی ژاپن عبور کردند. در سال ۲۰۲۰ نیز ژاپن ۲۴ مورد تعدی کشتی‌های چینی به مرز دریایی خود و ۳۳۳ مورد ورود کشتی‌های این کشور به منطقه همجوار ژاپن را ثبت کرده است.

در بیانیه مشترک آمریکا و ژاپن همچنین مقابله با جنبش دموکراسی‌خواهی در هنگ‌کنگ و نیز رفتار دولت چین با اقلیت مسلمان اویغور مورد نقد قرار گرفته است.

وزیر خارجه آمریکا رفتار چین را تهاجمی و پرخاشگرانه خوانده و آن را سبب افزایش تنش در منطقه دانسته است. در این رابطه به مناقشه تایوان نیز اشاره شده است.

ایالات متحده همچنین در روز چهارشنبه ۱۷ مارس، ۲۴ مقام چینی را به اتهام دست‌داشتن در کاهش سطح خودمختاری هنگ‌کنگ تحریم کرد.

حکومت چین پس از روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا خواهان بهبود روابط دو کشور است. رابطه پکن و واشنگتن در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ به شدت آسیب دیده بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن