توسعه خطوط انتقال برق در سیستانوبلوچستان سه برابر متوسط کشوری است
یک دکل ۶۳ کیلو ولت حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومان هزینه خواهد داشت
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه خطوط انتقال برق در کشور به طور متوسط هشت درصد بوده که این میزان در استان ۲۲ درصد و سه برابر متوسط کشوری بوده است.
به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری ایرنا، علیرضا پرنده مطلق روز دوشنبه با اشاره به اینکه در کشور ظرفیت پستهای انتقال افق توزیع ۳۱ درصد بوده که این میزان در سیستان و بلوچستان ۵۵ درصد است اظهارداشت: این نشان میدهد که صنعت برق در موضوع توسعه شبکه برق استان فعالیتهای موثری را انجام داده است.
وی با بیان اینکه در اختیار قراردادن برق مطمئن و پایدار از وظایف صنعت برق است افزود: سیستان و بلوچستان تنها ۲.۷ درصد بار کشور را دارد و این درحالیست که حدود ۱۰ درصد خطوط انتقال کشور در آن قرار دارد که منظور از خطوط انتقال همان دکلهای بین شهرهاست.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یک دکل حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برای صنعت برق هزینه دارد ادامه داد: به طور مثال یک دکل ۶۳ کیلو ولت حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
وی بیان کرد: مصرف برق در سیستان و بلوچستان ۲.۷ کشوری بوده اما تولید آن ۱.۹ است یعنی در بخش تولید برق کمبود بویژه در ناحیه شمالی استان داریم و بهترین اقدام برای جبران این کمبود انرژیهای تجدیدپذیر است.
پرنده مطلق با اشاره به ظرفیت سیستان و بلوچستان برای تولید برق از باد و خورشید اظهارداشت: منطقه میل نادر تا پایان سالجاری ۵۰ مگاوات توربین بادی خواهد داشت این در حالیست که زیرساختهای ساخته شده در آن برای یکهزار مگاوات است.
وی با اشاره به اینکه دولت در جهت کاهش ریسک سرمایهگذاری و افزایش سودآوری اقداماتی را در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر انجام داده تصریح کرد: نیروگاه بادی در منطقه میل نادر ساخته و انرژی آن به صورت ارزی خریداری میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای نخستین بار در کشور قرار است مناقصهای برگزار که خرید انرژی از نیروگاه بادی به صورت ارزی انجام شود، از این دست اقدامات در برنامههای کاری وزارت نیرو برای حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر قراردارد.