توسعه پروژه های نفت و گاز آفریقا برای مقابله با فقر
درحالی که در گلاسکو تلاش برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی برای مقابله با تغییرات اقلیم در جریان است، در دبی چند کشور آفریقایی گرد هم آمده اند تا برای مقابله با فقر پروژه های نفت و گاز خود را توسعه دهند.
به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، کارشناسان و مقامات صنعتی تاکید دارند که قاره آفریقا به طور کلی رد پای کربنی کمی دارد و استتیسکا (Statista) تخمین زده است که قاره سیاه تنها 3.7 درصد انتشارات دی اکسید کربن سال 2020 را تولید کرده است.
جان مونیس، وزیر نفت و معدن کنیا در کنفرانس هفته نفت آفریقا که دو هفته بعد از آغاز اجلاس گلاسکو در دبی برگزار می شود گفته است که ما می خواهیم همانند برادران غربی خود منابع زیرزمنی خود را توسعه دهیم. کنیا بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کند و ما فقط می خواهیم آنچه که خداوند به ما اعطا کرده است را استفاده کنیم: هیدروکربنها.
در تمام قاره آفریقا 600 میلیون نفر زندگی می کنند که به برق دسترسی ندارند و از این رو تولید کنندگان قدیمی و نوظهور دنیای هیدروکربن بر ان هستند که این ذخایر را در آفریقا استخراج کنند.
توماس کامارا، معاون وزیر معادن، نفت و انرژی کشور ساحل هم می گوید: ما می دانیم که باید خسارت به کره زمین را کاهش دهیم. برای همین است که ما توافق های گذار انرژی را امضا کرده ایم. اما کشورهای آفریقایی، باید برای مردم خود برق فراهم کنند. ما به شرکت های نفت و گاز و انرژی پشت نخواهیم کرد چون می خواهیم برای مردم خود شادی به ارمغان بیاوریم. و بقای آنها را تضمین کنیم.
بنا براین گزارش برخی کشورهای آفریقایی در طول کنفرانس دبی قراردادهایی را سرمایه گذاران بخش انرژی امضا کرده اند.
در این میان تولید نفت کشورهایی آفریقایی چون انگولا که عضو اوپک هم هست از سال 2008 افزایش یافته و بعد از آن در نیم دهه گذشته به صورت تدریجی رو به کاهش نهاد. حالا انگولا برنامه ریزی کرده است که میادین نفتی خود را توسعه داده و عملیات اجرایی میادین ساحلی را در 2023 و فراساحلی را در 2025 آغاز کند.
انتظار می رود در سال 2031 تولید نفت این کشور به 1.3 میلیون بشکه در روز برسد.
غنا نیز که از سال 2007 وارد باشگاه تولید کنندگان نفت شده و از 2010 تولید نفت را آغاز کرده است سرمایه گذاری های بزرگی در میادین نفتی برای تامین منابع مالی زیرساخت ها، رفاه اجتماعی، بهداشت و آموزش آغاز خواهد کرد.
در این میان غول های نفت و گاز دنیا هرچند از سوی سرمایه گذاران تحت فشار هستند که اکتشاف منابع هیدروکربنی را کاهش دهند اما این شرکت ها در آفریقا به دنبال فرصت های جدید توسعه ردپای نفتی خود هستند.
از تولید کنندگان برتر آفریقا چون آنگولا گرفته تا تولید کنندگان کوچکی مثل نیجریه، با کاهش تولید نفت به دلیل کاهش سرمایه گذاری مواجه هستند.