توقف صادرات گاز از خط لوله یامال روسیه به اروپا

صادرات گاز از خط لوله یامال – اروپا، یکی از سه خط لوله اصلی گاز صادراتی روسیه به اروپا عصر امروز شنبه ۶ نوامبر متوقف شد و جریان گاز در مسیر برعکس خود یعنی از اروپا به سمت روسیه در جریان است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، این برای دومین بار در چند روز اخیر است که موضوع معکوس شدن جریان گاز رخ می‌دهد. در چند هفته اخیر و به دلیل توقف جریان گاز، قیمت این انرژی در کشور‌های اروپای غربی تا ۲۳ درصد رشد داشته است.

برخی از سیاستمداران انگشت اتهام را به سوی کرملین نشانه رفته اند و می‌گویند که روسیه این کار را عامدانه و با هدف ایجاد فشار علیه آلمان و اتحادیه اروپا انجام داده تا آنها سریعتر با خط لوله نورد استریم ۲ موافقت کنند.

روسیه این اتهامات را رد کرده و اعلام کرده که از روز ۸ نوامبر، پس از کامل شدن ذخایر گازی خود، جریان گاز مسیر طبیعی خود را در پیش خواهد گرفت.

خط لوله گاز نورد استریم دارای ظرفیت بسیار بیشتر از خط لوله یامال – اروپا است. خط لوله نورد استریم مستقیما از روسیه به دریای بالتیک و از آنجا به آلمان می‌رسد و این گونه از هیچ کشور اروپایی عبور نمی‌کند. آمریکا نگران از نزدیکتر شدن روسیه به اروپا نسبت به این خط لوله نگاه منفی داشت و برای سالها مخالف آن بود تا اینکه در اواخر ژوئیه امسال و پس از گفتگوهای فشرده با آلمان و روسیه با این پروژه موافقت کرد.

خط لوله گاز یامال به اروپا

یکی از نگرانی‌های اصلی مربوط به کشور اوکراین بود که یکی از خطوط اصلی گاز صادراتی روسیه به اروپا از این کشور عبور می‌کند. اوکراین از این طریق سالانه میلیاردها یورو درآمد دارد. از زمانی که اوکراین به غرب و آمریکا نزدیک شد، مناسبات کی یف و مسکو به شدت تیره شده است. کشورهای غربی و آمریکا نگران بودند که خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ که از دریای بالتیک عبور می‌کند، موجب کاهش نقش استراتژیک کشورهایی مثل اوکراین شود.

نیاز گسترده آلمان و بقیه کشورهای اروپایی به وارادت انرژی پاک‌تر و سالم‌تر گاز اما چالشی در این خصوص به وجود آورده بود که به نظر می‌رسد با توافق حاصل شده در اواخر ماه ژوئیه گذشته، این موضوع حل شد. در نتیجه این گفتگوها آمریکا با جریان نورداستریم موافقت کرد و البته آمریکا و آلمان متعهد به سرمایه گذاری بیشتر در اوکراین و دیگر کشورهای اروپای شرقی شدند.

خط لوله گاز یامال به اروپا
برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن