حذف چاپ و توزیع سالانه بیش از 220 میلیون قبض برق
نیروگاههای ساخت داخل با سیستمهای كنترل پیشرفته بومی به مدار میآیند
بر اساس گزارش معاونت برق و انرژی وزارت نیرو، حذف قبوض كاغذی در شبكه توزیع برق (طرح ملی قبض سبز) دستاوردهای مهمی به دنبال داشته كه حذف مصرف 1100 تن كاغذ از چرخه، از جمله این دستاوردهاست.
طرح ملی قبض سبز با هدف حذف قبوض كاغذی و تسهیل در ارائه خدمات غیر حضوری به مشتركان در سال 98 اجرا شد.
در این ارتباط، شمارههای تماس نزدیك به 36 میلیون مشترك(معادل 98 درصد مجموع مشتركان) جمعآوری شد كه در ارائه قبوض پیامكی و ایجاد ارتباط دوسویه با مشتركان مورد استفاده قرار میگیرد.
ایجاد هاب متمركز قبض سبز و بستر رویت و پرداخت صورتحسابهای برق بهصورت مجازی از اهم اقدامهای انجام شده در طرح ملی قبض سبز است.
روشهای مشاهده و پرداخت غیرحضوری قبوض شامل استفاده از وبسایت شركتهای توزیع، اپلیكیشنهای تلفن همراه، مشاركت 12 سامانه پرداخت الكترونیك(PSP)، سامانه تلفنی 1521، دستگاههای ATM بانكها و POS فروشگاهها و نیز دفاتر پیشخوان دولت و ICT روستایی بوده است كه همچنان در حال توسعه و ارتقای سطح خدمات هستند.
مجموع اقدامهای صورت گرفته به رشد میزان پرداختهای غیرحضوری تا 98.4 درصد منجر شده است.
مهمترین دستاوردهای طرح ملی قبض سبز شامل حذف 1100 تن كاغذ، بهبود شاخصهای عملكردی مانند قرائت، وصول مطالبات، تسهیل ارتباط با مشترك و ایجاد فرصت ارتباط دوسویه با مشترك است.
حذف چاپ و توزیع سالانه بیش از 220 میلیون قبض برق و عدم نیاز به 1100 تن كاغذ معادل حدود 7 میلیون دفترچه است.
این طرح همچنین موجب جلوگیری از قطع سالانه 12 هزار درخت، جلوگیری از واردات بخش قابل توجهی كاغذ در شرایط تحریم كنونی و امكان ایجاد و توسعه دیگر خدمات غیرحضوری مبتنی بر تلفن هوشمند شده است.
نیروگاههای ساخت داخل با سیستمهای كنترل پیشرفته بومی به مدار میآیند
سیستمهای پیشرفته نیروگاهی ساخت داخل، یكی از دستاوردهای صنعت برق كشور در سال 98 بوده كه از این پس، نیروگاههای ساخت داخل با سیستمهای كنترل پیشرفته بومی به مدار میآیند.
معاونت برق و انرژی وزارت نیرو برای نخستین بار در سال 98 گزارش کرد، طراحی و ساخت سیستمهای كنترل پیشرفته نیروگاهها توسط شركت مپنا در داخل كشور انجام و روی دو واحد نیروگاهی (غرب كارون 1 و 2) نصب شد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، این واحدها با سیستمهای كنترل با دانش فنی ایرانی به شبكه سراسری متصل شدند و با بومیسازی این تجهیزات، از این پس، نیروگاههای ساخت داخل با سیستمهای كنترل پیشرفته ایرانی به مدار خواهند آمد.