حرکت توربین‌های گازی با پره‌های داغ بومی سازی شده

قطعات داغ و دوار توربین‌ها نقشی حیاتی در صنایع نیروگاهی ایفا می‌کنند که ساخت آن‌ها نیازمند توانمندی و دانش فنی بالا است.

پره های داغ ثابت و متحرک توربین های گازی جزو قطعات حساس و راهبردی این تجهیزات به شمار می‌آیند که طراحی و تولیدشان نیازمند دانش فنی و توانمندی فناورانه بالا است. مشکلات ناشی از تحریم‌ها و نوسان‌های ارزی، صنایع نیروگاهی را برای واردات این قطعات مهم و حساس، با مشکلاتی جدی مواجه کرد. اما فناوران یک شرکت‌ دانش‌بنیان دست به کار شدند و این قطعات را در داخل کشور بومی‌سازی کردند.

فعالان فناور شرکت دانش‌بنیان ریخته گری دقیق پارس، با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات و دانش فنی در حوزه ریخته‌گری پیشرفته و ساخت قطعات حساس توربین توانستند، ساخت پره‌های داغ ثابت و متحرک توربین‌های گازی 25 مگاواتی را با موفقیت انجام دهند.

بی نیازی از واردات

محمد شهابی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان از بومی‌سازی فناوری و تولید قطعات و تجهیزات نیروگاهی گفت و ادامه داد: با استفاده از نیروی انسانی کارشناس و متخصصان با تجربه توانمندی دانشگاهی، توانستیم پره‌های ثابت و متحرک توربین‌های 25 مگاواتی گازی یک شرکت اروپایی را که به طور کامل وارداتی بود در داخل کشور تولید کنیم و مشکلاتی از تحریم‌ها بومی سازی شد.

این فعال فناور، توانمندی در ریخته‌گری قطعات حساس توربین‌های گازی را یکی از توانمندی‌های ریخته‌گری دقیق پارس دانست و گفت: پره‌ها جزو بخش های مهم توربین‌های گازی به شمار می‌روند و حرکت این توربین‌ها به ادامه فعالیت صنایع، مصرف‌کنندگان خانگی و تمامی بخش‌هایی که با حوزه گاز در ارتباط هستند، می‌انجامد. بنابراین کار بومی‌سازی بخش پره‌های داغ در شرکت ریخته گری دقیق پارس، که جزو مجموعه های دانش بنیان هلدینگ توربو کمپرسور نفت قرار دارد، با موفقیت انجام شد.

رفع نیاز صنایع نیروگاهی با تجهیزات ایران‌ساخت

شهابی با بیان این‌که توربین‌های گازی، بخش قابل توجهی از نیاز کشور را تامین می‌کنند، ادامه داد: بالغ بر 60 درصد صنایع و بخش‌ خانگی به حرکت این توربین‌ها وابسته است و خوشبختانه این تجهیز را که این قطعه جزو انحصاری ترین قطعات شرکت مبدأ بود تامین کردیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ریخته‌گری دقیق پارس به بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص و دانش‌آموخته در مسیر تولید اشاره کرد و افزود: حدود 130 نفر دانش آموخته در حوزه های گوناگون متخصص هستند در این شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارند.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهابی، با اشاره به جلوگیری از خروج ارز به واسطه تامین داخلی زنجیره اقلام توربین‌های گازی در داخل کشور افزود: اگر تولید 10 قطعه از این پره ها در یک سال صورت بگیرد، به طور میانگین 7 میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی را شاهد خواهیم بود؛ ضمن آن‌که تعداد قابل توجهی شغل غیر مستیم ایجاد شده و رونق صنایع وابسته داخلی را به همراه خواهد داشت.

 

 

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن