حضور هیأت اسرائیلی در وین و دیدار با نماینده روسیه

اسرائیل هیأتی را به وین فرستاد تا در آخرین لحظات انعقاد یک توافق هسته‌ای با ایران، نگرانی‌های اسرائیل برای کشورهای سهیم در مذاکرات توضیح داده شوند. این هیأت در روز نخست با رافائل گروسی و میخائیل اولیانف دیدار کرده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، اسرائیل روز سه‌شنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) هیأتی را عازم وین کرد. این هیأت با میخائیل اولیانف، نماینده روسیه در مذاکرات هسته‌ای وین دیدار و گفت‌وگو کرده‌ است.

به گزارش جروزالم پست، جوشوآ زارکا، معاون مدیرکل امور استراتژیک وزارت خارجه اسرائیل، گیل رایش، معاون مدیرکل سیاست کمیسیون انرژی اتمی در رأس این هیأت بوده‌اند. دیوید نوسباوم، نماینده اسرائیل در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و معاون او نیز به این هیأت پیوسته‌اند.

به گزارش این رسانه‌، این هیأت با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و میخائیل اولیانف، فرستاده روسیه در مذاکرات هسته‌ای وین دیدار و گفت‌وگو داشته‌ است.

هیأت اعزامی قصد دارد با تمام نمایندگان کشورهای سهیم در مذاکرات، چین، اتحادیه اروپا، آلمان، بریتانیا و آمریکا، به جز ایران، دیدار داشته باشند.

میخائیل اولیانف در شبکه توییتر تصویری از ملاقات خود با هیأت اسرائیلی منتشر کرد و نوشت: «همکاران اسرائیلی از پایتخت و نماینده دائم آن‌ها در وین امروز با ما دیدار کردند. ما در مورد مسائل مرتبط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت‌وگو کردیم.»

جوزپ بورل، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتر ضمن اعلام تماس با امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، گفته است: «قویا معتقدم که توافق در دسترس است. لحظه تلاش نهایی و دستیابی به مصالحه فرا رسیده است».

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی نوشت، در مذاکرات وین حدود ۳۰ درصد از مسائل دشوار هنوز حل نشده‌اند، اما رسیدن به توافق تا اوایل ماه مارس امکان‌پذیر است.

یک دیپلمات غربی نیز به رویترز گفته است، چنانچه همه چیز خوب پیش برود حصول توافق تا اوایل ماه مارس امکان‌پذیر است.

یک مقام ارشد ایرانی دیگر به رویترز گفته است که تهران خواستار آن است که به جای برچیدن سانتریفیوژهای پیشرفته و انتقال آنها به خارج از کشور بتواند سانتریفیوژها را در داخل ایران مهر و موم و انبار کند.

رویترز همچنین به نقل از این مقام ارشد ایرانی خبر داد که تهران خواستار آن است که تحریم‌ها علیه ۳۰۰ نهاد و فرد که ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارند رفع شوند.

برجام یک «توافق سیاسی» است و نه «قرارداد حقوقی»

به گزارش رویترز، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده است در صورتی که ایران به مفاد توافقی که در چارچوب برجام صورت می‌گیرد پایبند نماند، تحریم‌های مرتبط با آن بازخواهند گشت. از سوی دیگر این توافق شامل تحریم‌های آمریکا در رابطه با تروریسم و حقوق بشر نخواهد شد.

گفته می‌شود مقامات ایران همچنان پافشاری دارند که دولت آمریکا باید تضمین دهد دولت‌های بعدی ایالات متحده هرگز از این توافق خارج نخواهند شد.

مقامات آمریکا در رابطه با تضمینی که ایران از دولت ایالات متحده می‌خواهد، می‌گویند، دولت بایدن نمی‌تواند ضمانت دهد که دولت‌های آتی ایالات متحده هرگز از این توافق خارج نخواهد شد، زیرا آمریکا برجام را «یک توافق سیاسی غیرالزام‌آور» می‌داند و آن را «قرارداد الزام‌آور حقوقی» طبقه‌بندی نمی‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن