خبرهای ناخوش نفت در 60 سالگی اوپک؛ چشم انداز هنوز خوشایند نیست
اوپک مجبور به کاهش برآورد تقاضای نفت شد
ادامه شیوع پاندمی کرونا و خیزش موج سوم آن باز هم بر خوشبینی های سازمان ها و کشورهای تولید کننده نفت خط بطلان کشید و اوپک را مجبور کرد برآوردهای قبلی خود رد باره تقاضای نفت را دوباره کاهش دهد.
به گزارش رویترز برآورد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می گوید بحران کرونا بیش از آنچه که پیشتر تصور می شد به افت تقاضای جهانی نفت می انجامد، برآوردی که اوپک برای سال 2020 در نظر گرفته بود باز هم تغییر یافت.
براساس این برآورد، سرعت بهبود تقاضا در سال آینده نیز کندتر از برآورد پیشین این سازمان خواهد بود. این مسئله حمایت از بازار را برای این سازمان و متحدانش دشوارتر میکند.
اوپک در گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد: تقاضای جهانی نفت امسال ۹ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه در روز کاهش مییابد، در حالی که در برآورد ماه گذشته این رقم ۹ میلیون و ۶۰ هزار بشکه در روز اعلام شده بود.
محدودیتهای مسافرتی و کاهش فعالیتهای اقتصادی در پی بحران ویروس کرونا سبب شد قیمت نفت سقوط کند. با کاهش محدودیتهای اعمالشده برای مهار ویروس کرونا در برخی کشورها، تقاضا کمی بهبود یافت، اما با افزایش دوباره شمار مبتلایان به کرونا در کنار افزایش عرضه نفت، قیمت نفت دوباره در حال کاهش است.
اوپک در چشمانداز ۲۰۲۱ خود تصریح کرد: با وجود اینکه ریسک موجود کاهشی است، اما همچنان بالاست، بهویژه ریسکهای مرتبط با تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و درمانهای احتمالی آن همچنان زیاد است.
این سازمان بینالمللی که دیروز 60 سالگی خود را جشن گرفت برآورد کرده که افزایش دورکاری و برگزاری نشستها از طریق ویدیو کنفرانس سبب کند شدن روند بهبود مصرف سوخت در بخش حملونقل و رسیدن آن به سطوح سال ۲۰۱۹ شده است.
این به آن معناست که تقاضا در سال آینده کندتر از آنچه انتظار میرفت بهبود خواهد یافت. اوپک مقدار افزایش مصرف در سال ۲۰۲۱ را ۶ میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده که ۳۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از پیشبینی ماه گذشته است.
ذخیرهسازی نفت به دلیل سقوط تقاضا افزایش یافته است. اوپک اعلام کرد که ذخیرهسازی نفت در کشورهای توسعهیافته در ماه ژوئیه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته که ۲۶۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بالاتر از سطح میانگین پنج سال اخیر است؛ رقمی که پیش از همهگیری ویروس کرونا سطح مطلوب اوپک بود.
نفت خام شاخص برنت برنت روز دوشنبه (۲۴ شهریورماه) کمتر از ۴۰ دلار برای هر بشکه معامله شد، این قیمت پایینتر از سطحی است که بسیاری از اعضای اوپک برای تعادل بودجه خود به آن نیاز دارند. قیمتها تاکنون در این ماه ۱۵ درصد کاهش یافتهاند.