خشم پوتین به نفع محیط زیست خواهد بود؟
امیدواری به اجرای قوانین سختگیرانه با نشت گازوئیل در شمالگان
فعالین محیط زیست امیدوارند خشم رییس جمهور روسیه از انتشار گزارش های مربوط به نشت گازوئیل در شمالگان باعث شود که این کشور قوانین سفت و سخت تری برای حفاظت از محیط زیست وضع کند.
خشم پوتین از خسارت های زیست محیطی نشت نفت در شمالگان، شاید به اصلاحات مدرن در حوزه محیط زیست بیانجامد.
به گزارش «انرژی امروز» از بلومبرگ، اشتباهات مدیریتی در برخورد با نشت نفت در منطقه شمالگان روسیه، خشم ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه را برانگیخته است. کارشناسان امیدوارند این خشم پوتین، راهی باشد برای اجرای قوانین سختگیرانه تر و مدرن تر محیط زیستی.
شرکت نورسیلک نیکل روسیه، بزرگترین شرکت حفاری در این کشور، حتی بعد از دو روز پس از حادثه اواخر ماه مه، در این خصوص اعلام عمومی صادر نکرد. در این حادثه بیش از 150هزار بشکه گازوئیل در سیستم شکننده رودخانه ای شمالگان تخلیه شد.
بعد از آن که تصاویر این فاجعه زیست محیطی در شبکه های اجتماعی پخش شد، فرماندار منطقه از آن گزارشی منتشر کرد، که همین امر خشم پوتین را برانگیخت و نورنیکل، بزرگترین سهامدار شرکت، و ثروتمندترین مرد کشور، پذیرای سرزنش های رییس جمهور قرار گرفت.
این شرکت می گوید آب شدن یخ ها و فرونشست زمین باعث شده است که تانکر حاوی گازوئیل آسیب دیده نشت داشته باشد. اگر این گزارش درست باشد، در این صورت زیرساخت های موجود در سراسر این منطقه با گرم شدن هوا در معرض خطر نشت هستند.
از نورنیکل پیش از این هم به دلیل بی توجهی به مسائل محیط زیستی انتقاد شده بود.
یک مقام دولتی روسیه می گوید، حتی با یک سرمایه گذاری کوچک هم امکان داشت بتوان از این نشت گازوئیل جلوگیری کرد که حالا حیات بسیاری از گونه های ماهی ها، پرندگان، و پستانداران منحصر به فرد شبه جزیره تایمیر سیبری را تهدید می کند.
این مقام دولتی که نخواست نامش فاش شود به بلومبرگ گفته است پوتین از این حادثه به شدت خشمگین است.
به گفته این مقام آگاه، این حادثه می تواند به عنوان عاملی برای اجرای قوانین سختگیرانه محیط زیستی در روسیه باشد که هدف آن بهبود و به روز رسانی زیرساخت های انرژی این کشور است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به سوال بلومبرگ در این خصوص پاسخ نداده است.
صندوق توسعه ملی نروژ پیش از این و از سال 2009، نورنیکل را به دلیل خساراتی که در شبه جزیره تایمیر داشته است در لیست سیاه قرار داده است.
به هر حال آنچه که مشخص است این که این فاجعه در روسیه بی سابقه است. سازمان «صلح سبز» ابعاد فاجعه نشت گازوئیل در روسیه را با فاجعه سال 1989 اکسون والدز در آلاسکا مقایسه کرده است. نورنیکل می گوید پاکسازی منطقه 150 میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
بر اساس اعلام ولادیمیر چاپروف، رییس برنامه انرژی روسیه در سازمان صلح سبز، روسیه، بزرگترین صادر کننده انرژی دنیا، سالانه 10 هزار بشکه (؟) نفت نشت دارد.
با گرم شدن هوا و ذوب یخ های مناطق یخ زده این کشور، وضعیت زیرساخت های انرژی هم فاجعه آمیز خواهد بود. بیش از نیمی از مناطق روسیه به طور دام در حالت یخ زده هستند.
بعد از رخ داد این فاجعه، پوتین دستور رسیدگی به مخازن مشابه را داده است. از سویی به دستور رییس جمهور روسیه قوانین مربوط به محیط زیست این کشور به سرعت بازنگری می شود.
چاپروف می گوید بزرگ ترین مشکل در روسیه این است که شرکت های انرژی اهمیتی به تغییر وضعیت و سرمایه گذاری برای جلوگیری از رخ داد فاجعه ای مشابه نمی دهند. سازمان های محیط زیستی روسیه به دنبال این هستند که استفاده از تجهیزات و زیرساختهای با بیش از 20 سال قدمت را در شمالگان محدود کنند.