خلیفه حفتر به انسداد صادرات نفت لیبی پایان می‌دهد

در پی اعلام استعفای نخست‌وزیران دولت به‌رسمیت شناخته‌شده لیبی در طرابلس و دولت انتقالی در بنغازی خلیفه حفتر‌، فرمانده شورشیان شرق لیبی نیز اعلام کرده، به انسداد هشت‌ماهه صادرات نفت پایان می‌دهد.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، خلیفه حفتر، ژنرال بانفوذ لیبی که با شورشیان تحت امر خود کنترل مناطق وسیعی از شرق و جنوب این کشور را در دست دارد اعلام کرده که به انسداد هشت‌ماهه صادرات نفت پایان خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، حفتر در نطقی تلویزیونی که روز جمعه ۲۸ شهریور (۱۸ سپتامبر) ایراد شد در عین حال از گفت‌وگوهای طرف‌های درگیر لیبی در هفته گذشته برای پایان دادن به جنگ داخلی چندین ساله این کشور انتقاد کرد.

حفتر گفت، تمامی اقداماتی که تا کنون در این مسیر انجام شده به شکستی مفتضحانه ختم شده و تنها به طولانی‌تر شدن بحران کمک کرده است.

ژنرال حفتر و نیروهایش در ارتشی خودخوانده به نام ارتش ملی لیبی (LNA) علیه دولت به‌رسمیت‌شناخته این کشور در طرابلس به نخست‌وزیری فائز السراج می‌جنگند.

حامیان حفتر در ماه ژانویه بنادر نفتی را مسدود کرده و جلوی صادرات نفت را گرفتند تا از این طریق به دولت السراج که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت‌شناخته شده فشار بیاورند.

این انسداد به کشور بحران‌زده لیبی ضررهای میلیاردی وارد کرد. اقتصاد این کشور وابسته به صادرات نفت است. در هفته‌‌های گذشته مردم لیبی بارها علیه شرایط نابسامان زندگی و قطعی آب و برق دست به تظاهرات زده‌اند.

اینک فرمانده کل ارتش ملی لیبی تصمیم گرفته که دوباره راه را برای تولید و صادرات نفت باز کند.

این تصمیم در سایه اقتصاد داغان و اوضاع نامساعد زندگی مردم لیبی گرفته شده است. حفتر اعلام کرد، شرط ازسرگیری صادرات نفت این است که درآمدهای نفتی عادلانه تقسیم شود. به گفته او، این درآمدها نباید صرف حمایت از تروریسم شده یا غارت شود.

حفتر در سال گذشته به واحدهای خود دستور حمله به طرابلس را صادر کرد. نیروهای السراج با کمک ترکیه توانستند این حمله را دفع کرده و مانع پیشروی نیروهای او شوند.

نزدیک شدن دو طرف درگیر به یکدیگر

در حال حاضر کنترل مهم‌ترین ذخایر نفتی کشور همچنان در دست متحدان حفتر قرار دارد. اما شواهد و قرائن نشان از کاهش فزاینده نفوذ او دارد. عبدالله آل ثانی، نخست‌وزیر دولت انتقالی و عقیله صالح، رئيس پارلمان جداشده‌ای که در شرق لیبی مستقر است در ماه اوت اعلام آتش‌بس کردند. اما حفتر این تصمیم را تنها یک مانور خواند.

حتی السراج،‌ رقیب او نیز زیر فشار حاضر به پذیرفتن استعفا شد و چهارشنبه ۲۶ شهریور (۱۶ سپتامبر) کناره‌گیری خود از قدرت را اعلام کرد. او گفت، حداکثر تا پایان اکتبر از مقام خود کناره خواهد گرفت.

ترکیه که حامی دولت السراج است در مورد این استعفا ابراز تأسف کرده است. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گفته است که این خبر مایه تأسف اوست. در هفته گذشته گفت‌وگوهایی به صورت موازی در مراکش و سوئيس بین نمایندگان دولت السراج در طرابلس و پارلمان در شرق لیبی انجام شد.

دو طرف به توافقی اصولی رسیدند که دولت وحدت ملی تشکیل داده و انتخابات پارلمانی را در پایان یک دوره ۱۸ماهه برگزار کنند.

خلیفه حفتر، ژنرال بانفوذ لیبی
خلیفه حفتر، ژنرال بانفوذ لیبی

سازمان ملل متحد و آلمان می‌خواهند، در اوایل ماه اکتبر نشستی با حضور آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، وزرای خارجه چند کشور و نمایندگان دو طرف درگیر در جنگ داخلی لیبی برپا کنند. قرار است این نشست ادامه نشست بین‌المللی قبلی صلح لیبی در برلین باشد که در ژانویه سال جاری برگزار شد.

جنگ داخلی لیبی از سال ۲۰۱۱ بعد از مرگ معمر قذافی،‌ دیکتاتور دیرپای این کشور آغاز شد. آتش این جنگ با دخالت خارجی شعله‌ورتر شده است. ترکیه حامی دولت السراج است و مصر، امارات متحده عربی و روسیه از خلیفه حفتر پشتیبانی می‌کنند.

اتحادیه اروپا قصد دارد در روز دوشنبه تحریم‌هایی علیه نقض تحریم تسلیحاتی طرف‌های درگیر در لیبی وضع کند؛ تحریم‌هایی که از سوی سازمان ملل وضع شده‌اند.

به گفته دیپلمات‌ها، اعضای اتحادیه اروپا فهرستی از شرکت‌ها و افرادی تهیه کرده‌اند که کشتی‌، هواپیما یا سایر کمک‌های تدارکاتی را برای انتقال ادوات جنگی در اختیار دو طرف قرار داده‌‌‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن