خواهر رهبر کره شمالی از سرگیری مذاکره با آمریکا را رد کرد
کیم یو جونگ، خواهر رهبر کرهشمالی روز سهشنبه ۲۲ ژوئن (یک تیر) چشم انداز از سرگیری زودهنگام دیپلماسی با ایالات متحده را رد کرد و گفت انتظارات آمریکا از مذاکرات، «آنها را به ناامیدی بیشتری فرو خواهد برد.»
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، خانم کیم این بیانیه را پس از آن منتشر کرد که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اظهارات کیم جونگ اون مبنی بر اینکه کره شمالی باید هم برای گفتوگو و هم برای رویارویی آماده باشد، بهعنوان «نشانههای قابل توجه» توصیف کرده بود. رهبر کره شمالی جمعه گذشته در جلسه حزب حاکم تاکید بیشتر بر روی آمادگی کامل برای رویارویی با آمریکا داشته است.
طبق گزارش آژانس مرکزی خبری کره، کیم یو جونگ، تاکید کرد «به نظر میرسد ایالات متحده آمریکا ممکن است شرایط را به گونهای تفسیر کند که برایش دلگرمکننده باشد.»
وی افزود: «این انتظارات که آنها [آمریکاییها] برای جلوگیری از راه اشتباه انتخاب کردهاند، آنها را ناامیدتر خواهد کرد.»
بیانیه وی در حالی منتشر شد که سونگ کیم، فرستاده ارشد ایالات متحده آمریکا در امور کره شمالی به کره جنوبی سفر کرده است. سونگ کیم روز دوشنبه گفت امیدوار است به زودی شاهد واکنش مثبت پیونگ یانگ نسبت به پیشنهادهای ایالات متحده برای مذاکره باشد هر چند وی تاکید کرد که تحریمها علیه کره شمالی پابرجا خواهند بود.
کیم جونگ اون هفته گذشته در جلسه حزب حاکم سیاست دولت بایدن در قبال کرهشمالی را تببین کرد و به مقامات دستور داد تا برای گفتوگو و رویارویی به ویژه برای رویارویی آماده شوند تا «از امنیت و عزت ملی محافظت» کنند.
اظهارات کیم شامل سخنی تند علیه واشنگتن و سئول نبود، موضوعی که باعث گمانهزنیهای متناقض در میان کارشناسان شد. برخی معتقد بودند که کیم جونگ اون قصد دارد فشار بیشتری بر ایالات متحده وارد کند تا سیاست خود درباره پیونگ یانگ را تغییر دهد، در حالی که برخی دیگر میگویند رهبر کره شمالی بر احتمال از سرگیری مذاکرات تاکید دارد.
با این حال، جیک سالیوان در گفتوگویی با شبکه ایبیسی نیوز گفت: «اظهارات این هفته او [کیم جونگ اون] را به عنوان نشانه قابل توجهی در نظر میگیریم و منتظر خواهیم ماند تا ببینیم آیا آنها پیگیر هر نوع ارتباط مستقیمتری با ما درباره مسیر بالقوه پیشرو خواهند شد یا نه.»
مقامات آمریکایی میگویند که بایدن بین ارتباط مستقیم ترامپ با کیم و سیاست «صبر استراتژیک» باراک اوباما، راه میانه را انتخاب میکند. اما برخی از کارشناسان میگویند کره شمالی احتمالا باید قبل از اینکه دولت بایدن از تحریمها بکاهد، گامهای مشخصی را در راستای خلع سلاح هستهای بردارد.