خوشبینی آلمانی ها به واقع گرایی آمریکایی ها در نورد استریم 2
آمریکایی ها در مقابل عمل انجام شده قرار می گیرند؟
آلمان می گوید شرط می بندد کابینه دولت ایالات متحده حتما رویکردی معقولانه در برابر پروژه انتقال گاز روسیه به اروپا، موسوم به نورد استریم 2، در پیش خواهد گرفت.
به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، پیش از این و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، برای جلوگیری از تکمیل این خط لوله 11 میلیارد دلاری، که گازپروم روسیه آن را رهبری می کند، ایالات متحده تحریم های سنگینی را علیه این پروژه اعمال کرد. و به شرکت ها هشدار داد در صورت همکاری با این پروژه به شدت تحریم خواهند شد.
با این حال کاخ سفید می گوید جو بایدن هم معتقد است که نورد استریم 2 یک «معامله بد برای اتحادیه اروپا»ست.
برای اینکه گاز طبیعی تولیدی روسیه از طریق پروژه نورد استریم 2 به دست اروپایی ها و مخصوصا آلمانی ها برسد، این پروژه اوکراین، متحد غربی ها را دور می زند و بنابراین این کشور را از دریافت عوارض خطوط انتقال گاز از سرزمین اش محروم می کند. از سویی کاخ سفید معتقد است که این پروژه وابستگی اروپا به انرژی ورودی از روسیه را بیشتر می کند درحالی که خود آمریکایی ها به دنبال صادرات بیشتر ال ان جی به اروپا و یافتن بازارهای جدید در قاره سبز هستند.
دیپلمات هایی با رویترز مصاحبه کرده و گفته اند که برلین به دنبال این است ایالات متحده را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد، یعنی یک پروژه کامل شده.
تاکنون 95 درصد از این پروژه تکمیل شده است و بقیه هم می تواند تا ماه سپتامبر کامل شود. و بنابراین کابینه بایدن زمان بسیار کمی برای انجام اقدامات لازم برای عقیم سازی این پروژه دارد.
یک دیپلمات ارشد اروپایی گفته است که برلین به دنبال خرید زمان است تا مطمئن شود ساخت این خط لوله به اتمام رسیده است. چون آنها بر این باورند وقتی این خط لوله به اتمام برسد وضع برای ایالات متحده فرق خواهد کرد.
هرچند ایالات متحده تاکید کرده است که اقدامات خود علیه این خط لوله را ادامه خواهد داد اما مقامات آلمانی و اروپایی بر این باورند هنوز هم می توان مذاکره کرد.
یک دیپلمات دیگر اروپایی به رویترز گفته است که برلین باور دارد که در واشنگتن میلی و رغبتی برای مذاکره بر سر نورد استریم 2 و یافتن یک راه حل جامع وجود دارد.
بایدن هرچند مخالف این پروژه است اما در کنار آن مشتاقانه به دنبال ترمیم روابط خدشه دار شده آمریکا با اتحادیه اروپاست.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، منتظر است تا در مذاکرات رو در رو با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده که احتمالا در پایان این ماه در اجلاس وزرای خارجه ناتو در بروکسل انجام خواهد شد، در این خصوص با همتای آمریکایی خود گفت و گو کند.