خوشبینی هایی از نوع اوپک
اوپک: تقاضای نفت در 2021 به سطح قبل از کرونا باز می گردد
اوپک معتقد است که سال آینده تقاضا برای نفت به سطح قبل از شیوع کرونا باز می گردد اما آژانس بین المللی انرژی با تردید به این موضوع نگاه می کند و آن را خوشبینانه می داند.
به گزارش «انرژی امروز» از بلومبرگ، سازمان کشورها صادر کننده نفت، اوپک، انتظار دارد که تقاضا برای نفت خام در سال 2021 به سطح قبل از شیوع پاندمی کرونا برگردد.
اوپک پیش بینی کرده است که تقاضا برای نفت خام این سازمان در سال آینده به سرعت تجدید شود و به سطح تقاضا قبل از شیوع پاندمی کرونا برسد. این سازمان در تلاش است که تولید نفت خود را دوباره بالا ببرد.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت پیش بینی کرده است که تقاضا برای نفت خام در سال 2021 با 25 درصد افزایش همراه خواهد بود و به متوسط 29.8 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این پیش بینی از سطح نفت خام مورد نیاز سال 2019 بیشتر است.
هرچند بخشی از این افزایش در تقاضای نفت به دلیل رشد اقتصادی بازیابی شده خواهد بود، اما فاکتور مهم تر بدشانسی کشورهای عضو اوپک است. بر اساس گزارش ماهانه اوپک، ایالات متحده بعد از کاهش 7.4 درصدی تولید در سال جاری، در سال آینده هم شاهد تولید محدودی خواهد بود.
در این اثنا اوپک و هم پیمانان این سازمان برای کاهش اشباع بازار بعد از شیوع پاندمی کرونا، و بهبود قیمت نفت میزان تولید خود را کاهش می دهند. این سازمان می گوید که پایبندی اعضا به توافق کاهش تولید در ماه ژوئن به بیش از 100 درصد رسید.
انتظار می رود هم پیمانان اوپک پلاس، که روسیه هم جزو آن است، در جلسه امروز، چهارشنبه، برخی کاهش تولید ها را برای ماه آینده کنار گذارند. بر اساس توافقی که این سازمان پیش از این داشت قرار است در ماه آگوست توافق کاهش تولید که تاکنون 9.6 میلیون بشکه در روز بود، یعنی تقریبا 10 درصد عرضه نفت جهان، به 7.7 میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
اوپک در اولین گزارش خود برای سال 2021 اعلام کرده است که در سال آینده تقاضای جهانی نفت با افزایش 7 میلیون بشکه ای خود دوباره به حالت قبل برگشته و به 97.72 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. هرچند هنوز هم این مقدار تقاضا کمتر از تقاضای سال 2018 یا حتی سال گذشته است و رشد تقاضا بستگی به ادامه شیوع کرونا و بازیابی های اقتصادی و به ویزه بخش حمل و نقل دارد.
این سازمان تخمین ها را در سال 2020 بسیار اندک و فقط 100 هزار بشکه در روز بالا برده است.
اما مهمترین فاکتور برای بالا بردن میزان ثروت این سازمان، مشکلی است که آنها با رقبای خود دارند.
عرضه نفت از مجرای غیراوپک در سال 2020 با کاهش 3.26 میلیون بشکه در روز همراه بوده است و ادامه سال هم 920 هزار بشکه افزایش خواهد یافت. این امر می تواند برای سازمان اوپک فرصت تنفسی فراهم آورد، سازمانی که بخشی سهم اش از تقاضای جهانی نفت را صنعت نفت شیل ایالات متحده به چنگ آورده است.
اما آماری که سازمان اوپک منتشر کرده است نسبت به آماری آژانس بین المللی انرژی، IEA، هفته گذشته منتشر کرد از خوشبینی های بیشتری برای اوپک همراه بوده است. IEA پیش بینی کرده است که تقاضا برای نفت خام اوپک در سال آینده هرچند با سرعت در حال بازیابی است اما کمی کمتر از سطح سال 2019 خواهد بود.
خودداری سازمان اوپک در تولید بیشتر نفت بر اساس توافق اعضا این سازمان کمک کرد تا قیمت نفت از کمترین حد خود در ماه آوریل، که به آوریل سیاه مشهور شد، به حدود 42 دلار در هر بشکه افزایش یابد.
ماه گذشته اوپک با کاهش روزانه 1.89 میلیون بشکه ای نفت خود تولید نفت را به 22.27 میلیون بشکه در روز رساند و در این میان عربستان سعودی بر کاهش بیشتر تولید نفت خود هم متعهد شده بود و از سویی دیگر اعضای سازمان هم تعهدات خود را به سرعت عملی کردند.