درآمد صادراتی ۱۴ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: درآمد ارزی امسال صنعت پتروشیمی به ۱۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا، مرتضی شاهمیرزایی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه پارسال ۱۵ میلیارد دلار ارزش کل محصولات پتروشیمی بود و در مجموع ۹ میلیارد دلار صادرات داشتیم، اظهار کرد: صنایع پتروشیمی ابتدا نیاز داخل را تأمین و سپس مازاد تولیدات خود را صادر می‌کند؛ ۳۰ میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی تا پایان امسال ۱۴ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۶۹ طرح در صنایع پتروشیمی در حال اجراست، افزود: اجرای این طرح‌ها ۵۰ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را افزایش می‌دهد. تاکنون ۸ میلیارد دلار در این طرح‌ها سرمایه‌گذاری شده است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه این طرح‌ها در ادامه تکمیل زنجیره ارزش، اجرا می‌شود، افزود: البته به‌دلیل محدودیت‌ها و تحریم‌ها با چالش سرمایه‌گذاری روبه‌رو هستیم که بعضی از این محدودیت‌ها با تلاش جوانان و سرمایه‌گذاری‌های داخلی کنار زده شده است.

وی افزود: با توسعه میدان‌های نفت و گاز، سرمایه‌گذاری در بخش بالادست صنعت پتروشیمی برای تأمین خوراک و خوراک‌های بین مجتمعی، چالش تأمین خوراک صنعت پتروشیمی را حل می‌کنیم. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که صنعت پتروشیمی در ادامه زنجیره ارزش بتواند خوراک صنایع پایین دست را تأمین کند. در پایان برنامه توسعه هفتم باید به ظرفیت ۱۴۲ میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی برسیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنایع پتروشیمی در تأمین منابع ارزی کشور مقام نخست را دارد و از ابتدای سال تا پایان آذرماه بیش از ۹ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه شده است.

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر در مراسمی کاتالیست‌های تولید داخل برای صنعت پتروشیمی به رسمیت شناخته و سه قرارداد در این زمینه امضا شد که وزیر نفت نیز دراین مراسم تأکید کرد تا سه سال آینده همه کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی باید بومی‌سازی شود، افزود: بومی‌سازی کاتالیست‌ها یکی از زیرساخت‌های توسعه متوازن صنعت پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش است. مجوزها بر اساس زنجیره ارزش صادر خواهد شد.

وی افزود: توسعه متوازن صنعت پتروشیمی را در دستور کار داریم و دارندگان مجوزها در مناطق گرم و خشک را تشویق کرده‌ایم که در مناطق مستعد و مناسب سرمایه‌گذاری کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن