دردسر غول 600 هزار تنی LNG رویال داچ شل

5 برابر بزرگ تر از بزرگترین هواپیما، اما بی مصرف

تجربه 12 میلیون دلاری ال ان جی شل، تبدیل دردسری بزرگ برای این غول نفتی شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از بزرگ ترین کشتی دنیا حالا در حال تبدیل شدن به یکی از احمقانه ترین اشتباه های دنیا می شود. غول 600 هزار تنی «پرلود» که 5 برابر بزرگ تر از بزرگ ترین هواپیمای ایالات متحده است برای تولید گاز طبیعی مایع شده و دیگر مایعات نفتی ساخته شد.

این غول گازی در 300 مایلی سواحل شمال استرالیا راه اندازی شد، و 535 یارد طول دارد و سازنده آن رویال داچ شل است.

بر همین اساس فوربز می نویسد بدبختانه این کشتی LNGبر بسیار گرانقیمت، که از نظر فنی یک نوع بارج است چون نمی تواند با نیروی خود به جلو رانده شود، برای منظوری که ساخته شده بهره برداری نشده و و از اویل سال تاکنون هیچ مقدار LNG تولید نکرده است.

در ماه ژانویه مشکلات ایمنی پرلود باعث تعطیلی آن شد و در آغاز کار مجدد، به عنوان یک کشتی عمل نکرده است. هزینه ای که گفته می شود برای این غول شناور خرج شده 12 تا 17 میلیارد دلار است، البته شل هیچ گاه توضیحی درباره هزینه های این کشتی نداده است.

هدف اصلی تکنولوژی تولید FLNG این است که در میادین گاز فراساحلی دورافتاده و کوچک سکوهای متداول فراساحلی و خطوط لوله برای واحدهای فراوری ساحلی ساخته نشود. از سویی LNG یکی از سوخت های با سرعت بالای رشد در دنیاست.

اگر قیمت نفت و گاز از زمانی که رویال داچ شل شروع به ساخت این پروژه کرد به شدت افت نمی کرد، شاید حالا چشم اندازهای پرلود بسیار وسیع تر بود.

حالا رویال داچ شل چالش هایی با این غول 600 هزار تنی دارد و از طرفی باید کشتی همراه این شناور را هم در نظر گرفت.

موضوع مهم در باره پرلود دستیابی به استانداردهای ایمنی میادین فراساحلی نفت و گاز استرالیاست. اما مشکل بزرگتر این است که قیمت سوخت مایع همزمان با قیمت نفت به شدت سقوط کرده است.

در حالی که رویال داچ شل هرگز اعلام نکرده است این غول شناور چقدر برایش هزینه به همراه داشته است، امیدواری به برگشت هزینه ها با این قیمت ها جای تردید دارد.

گلدمن ساچ می گوید این پروژه بسیار گران قیمت دنیا، دست کم 20 دلار در هر هزار فوت مکعب هزینه داشته است. اگر این تخمین ها درست باشد هزینه مواد پرلود بیش از دو برابر دیگر پروژه ها و چهار برابر تولید LNG در قطر، یعنی بزرگ ترین تولید کننده LNG دنیاست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن