دومین موج ورشکستگی صنایع حفاری در عرض چهار سال

احتمال ورشکستگی 4 شرکت از 7 شرکت بزرگ حفاری

صنایع حفاری فراساحلی با دومین موج ورشکستگی در عرض چهار سال مواجه شده اند و احتمالا 4 شرکت اعلام ورشکستگی می کنند.

به گزارش «انرژی امروز» بحران اقتصادی کاهش قیمت نفت بقاء شرکت های حفاری را به شدت به شرکت های تولید و بهره بردار میادین نفتی نزدیک کرده است.

رویترز می گوید چهار شرکت از 7 شرکت بزرگ حفاری، شرکت های حفاری فراساحلی دیاموند، نوبل، سیدریل و والاریز، به دنبال راه حلی برای خلاصی از دست بدهکاراتن خود هستند یا به دنبال مذاکراتی برای بدهی های خود که شاید منجر به ورشکستگی شود.

بنا به گزارش وب سایت مجله آف‌شور، شرکت های حفاری سال 2020 را با امید به نفت 60 دلاری آغاز کردند. اما شیوع کرونا و کاهش قیمت نفت حتی به 20 دلار آرزوهای آنها را بر باد داد. در ماه ژوئن بسیاری از دکل های شناور به کمترین میزان تولید خود از سال 1986 رسیدند به طوری که شرکت های نفتی مجبور شدند یا قراردادهای خود را لغو کنند یا به تاخیر اندازند.

بین سالهای 2014 تا 2016 که قیمت نفت از 100 دلار در هر بشکه به 26 دلار رسید، غول های نفتی از شرکت های حفاری خواستند تا هزینه های حفاری خود را در برزیل، موزامبیک و مدیترانه کاهش دهند.

این اقدام به حفاران امکان داد بخشی از مشاغل خود را هرچند با نرخ اجاره کمتر حفظ کنند.

با این حال صنایع حفاری در آن شرایط قوی بودند و با پشتیبانی بزرگی کار خود را آغاز کردند و قراردادهای به روزی امضا کردند. اما حالا در حالی که شرکت های بزرگ نفتی با خرج 30 تا 50 درصد از پس اندازهای خود، آتش به مالشان زده اند، چندان امنیتی برای حفاران متصور نیست. برد با شرکت هایی است که بر بدهی های خود فائق آیند و تا دو سال آینده دوام بیاورند.

شاید صنایع فراساحلی مجبور به کنار گذاشتن 200 دستگاه از 800 دستگاه دکل شناور خود باشند تا دوباره بتوانند به سودآوری برسند.

البته کارشناسان معتقد هستند امید چندانی به بهبود اقتصادی در چند سال آینده وجود ندارد. بسیاری از غول های بزرگ نفتی از پروژه های بزرگ خود دست می کشند، پروژه هایی که باید برای سودآوری نفت را به قیمت 60 دلار در هر بشکه بفروشند. آنها می گویند سال ها زمان می خواهد تا دوباره به فروختن نفت به این قیمت امیدوار شد.

اکسون موبیل، شورون، پتروناس و رویال داچ شل برای حفظ پول خود بسیاری از قراردادهای حفاری خود را لغو کردند.

شورون می گوید که علاوه بر قراردادهای جدید اکتشاف، قراردادهای فراساحلی قبلی خود را نیز محدود خواهند کرد.

این پرتگاه کاهش پروژه های اکتشاف برای شرکت های حفاری فاجعه ای بزرگ است. آنها میلیاردها دلار از ارزش دارایی های خود را کاهش داده اند. جذب سرمایه های جدید بسیار مشکل شده است، بسیاری از شرکت ها تجهیزات خود را به فروش می رسانند یا کنار می گذارند. و به این نتیجه رسیده اند که شاید تا سالها نیازی به این دکل های حفاری نداشته باشند.

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن