رئیس سازمان برنامه و بودجه: بودجه امسال مبتنی بر روند فعلی مذاکرات است

رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری تشریح جزییات بودجه ۱۴۱۰ در مورد شیوه حذف ارزترجیحی گفت: حمایت دولت به قوت خود باقی است اما شکل حمایت اصلاح خواهد شد.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه دکتر سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری تشریح جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: در سال‌های گذشته زیر ساخت های بسیار خوبی در کشور توسعه پیدا کرده و سرمایه گذاری‌های بسیاری انجام شده است اما با وجود نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده و علی رغم امکانات زیرساختی بسیار وضعیت اقتصادی بهبود پیدا نکرده است.

وی با طرح این پرسش که چرا در سال‌های گذشته علی رغم برنامه ریزی برای رشد اقتصادی بالا، تحقق رشد اقتصادی به ندرت اتفاق افتاده است؟ ادامه داد: چرا با وجود چنین امکاناتی در کشور نرخ بیکاری بالا و نرخ بهره وری پایین است؟اینها سوالات اساسی است که برای پاسخ به این سوالات و حل معضلات اقتصادی باید به گونه‌ای حرکت کرد تا برنامه سالانه اهداف مهمی را دنبال کنند و برشی از برنامه ۵ ساله باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اولویت اصلی اقتصاد و بودجه سال آینده در حال حاضر کاهش بیکاری و بهبود وضعیت معیشتی مردم است افزود: حرکت به سمت بهره وری بالا،افزایش نرخ سرمایه گذاری و رشد اقتصادی از اولویت های بودجه سال ۱۴۰۱ است.

دکتر میرکاظمی با تاکید بر اینکه در بودجه ۱۴۰۱ هر مسئولی در حوزه مرتبط با خود پاسخگو خواهد بود افزود: سال آینده در قبال اختیاری که به مسئولان داده می شود انتظار پاسخگویی هم بالاتر خواهد رفت و جهت حرکتی به سمتی خواهد بود که هم اهداف بخشی هم اهداف ملی قابل دسترس و رصد باشد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به جهت گیری بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: بودجه ۱۴۰۱ ساده، ‌قابل فهم، ‌پاسخگو ،قابل رصد و ارزیابی خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه به اهمیت ثبات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: تلاش می شود تا در سال آینده بستر مناسبی ایجاد شود تا بخش خصوصی دغدغه ای از بابت نوسانات اقتصادی نداشته باشد.

دکتر میرکاظمی درباره اهمیت مهار تورم در بودجه ۱۴۰۱ گفت: تورم هم فضای فعالیت اقتصادی هم اقتصاد خانوار را ناامن می کند بنابراین بودجه به گونه ای تنظیم شده تا تورم را مدیریت و تحت کنترل کند.

وی  با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ بر عدالت در توسعه تاکید شده است تصریح کرد: از ملاک‌های اصلی بودجه ۱۴۰۱ توجه به آمایش سرزمین است لذا در بودجه سال آینده طرح توسعه تا سطح شهرستان تهیه و مشخص شده تا در یک بازه ۴ تا ۵ ساله توسعه متوازن در کشور محقق شود.

رئیس سازمان برنامه  از وجود ردیف های بیشمار در بودجه سال‌های گذشته انتقاد کرد و گفت: در بیشتر کشورهای دنیا به سمت کاهش ردیف های بودجه حرکت می شود اما در بودجه سال ۱۴۰۰قریب به  ۱۲۱۰ ردیف بودجه و ۹۰۰۰ ردیف برنامه وجود دارد که این تعداد ردیف، در بودجه سال ۱۴۰۱ تغییر پیدا کرده است.

بنابراین گزارش در ادامه نشست دکتر میرکاظمی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره جزییات لایحه بودجه در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل  و نحوه حذف ارز ترجیحی در بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: دولت مکلف به اجرای قانون است.با توجه به اینکه در ۶ ماه اول سال دولت قبل از ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی استفاده کرده بود حتی در ۶ ماه دوم از نظر قانونی اجازه استفاده از این ارز وجود نداشت.که اختصاص ارز در نیمسال دوم با اجازه اجازه سران قوا صورت گرفت.و هنوز برای اختصاص تا آخر سال نیاز به تصمیم گیری جدید دارد.

وی با اشاره به اینکه در زمان تشکیل دولت سیزدهم ذخائر راهبردی و نهاده ها، و کالاهای اساسی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش داشت ادامه داد:  به علت خشکسالی تولید محصولات کاهش پیدا کرده و بود و در حالی که در بودجه سال ۱۴۰۰ پیش بینی برای واردات گندم نبود کشور به واردات نیازمند شد از طرفی قیمت جهانی نهاده های دامی به شدت  افزایش پیدا کرده بود اما بایستی ذخائر راهبردی تکمیل می شد که با درایت صورت گرفته ذخیره احتیاطی تکمیل و سقف راهبردی حفظ شد.

دکتر میرکاظمی درباره تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر تورم نیز گفت  ارز ۴۲۰۰ تومانی نامعادله اقتصاد در کشور بود : حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ممکن است  باعث تورم مستقیم و غیر مستقیم شود ولی بخش قابل توجهی از آن چون پایه پولی را اصلاح می کند قابل جبران است.

وی در مورد شیوه حذف ارزترجیحی نیز گفت: حمایت دولت به قوت خود باقی است اما شکل حمایت اصلاح خواهد شد.

دکتر میرکاظمی در پاسخ به سوالی درباره درصد افزایش مالیات در بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: اخذ مالیات برای سال آینده بین ۴۰ تا ۴۴ درصد رشد دارد اما به دلیل فرار مالیاتی ظرفیت دریافت مالیات در کشور بیشتر از اعداد فعلی است.

وی در مورد معافیت‌های معالیاتی نیز گفت: بخشودگی مالیاتی برای بخش تولید همچنان وجود دارد و مالیات از صنف هایی که از کرونا آسیب دیده اند کم خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه وبودجه در پاسخ به سوالی درباره حذف یارانه ثروتمندان گفت: در سال گذشته از ۶۰ میلیون نفری که یارانه می گیرند حدود ۲۲ میلیون نفر گردش مالی یک میلیارد تومانی داشته اند البته ممکن است بخشی از این گردش حساب به دلیل بر ثروتمند بودن این افراد نباشد ولی دلیلی ندارد افرادی با این میزان گردش حساب یارانه معیشتی دریافت کنند.

دکتر میرکاظمی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر مذاکرات هسته ای در تدوین لایحه بودجه نیز گفت: در حالی که در ۸ سال گذشته برجام به نتیجه رسیده بود اما تحریم بیشتر و شدیدتر شد لذا صلاح نیست فعال اقتصادی بیشتر از این معطل باشد.

معاون رئیس جمهور افزود: اقتصاد کشور نباید به نتیجه مذاکرات گره زده شود لذا بودجه امسال و برنامه اقتصاد مبتنی بر روند فعلی است اما اگر گشایشی شد از آن استفاده خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن