راهاندازی نیروگاههای کوچک، عامل حفظ قدرت داخلی و خارجی ایران در حوزه انرژی
کشورهای منطقه با توجه به نیاز وافر به انرژی بهترین مقاصد برای صادرات هستند
نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت ساتکا در مسیر راه اندازی نیروگاههای کوچک مقیاس، نقش مهمی داشته و با استمرار این فرآیند، با وجود تحریم و دیگر مشکلات، خواهیم توانست اقتدار ایران در حوزه انرژی منطقه را تداوم بخشیم.
بهگزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، لطف الله سیاهکلی با اشاره به اینکه ایران از ظرفیت بالایی برای صادرات برق به کشورهای همسایه برخوردار است، گفت: تامین انرژی از موضوعات کلیدی در هر کشوری محسوب میشود، تا توسعه و عمران در آن کشور متوقف نشود.
این نماینده مجلس با اشاره به تلاش بخش دولتی و خصوصی صنعت برق کشور برای صادرات انرژی به کشورهای همسایه ایران، گفت: کشورهای منطقه با توجه به نیاز وافر به انرژی و محصولات تولیدی این حوزه، بهترین مقاصد برای صادرات هستند، زیرا تامین انرژی در هر کشوری از موضوعات اصلی به منظور رشد و توسعه آن کشور است.
وی افزود: خوشبختانه کشورمان در دانش صنعت برق و تولید قطعات موردنیاز نیروگاهی جایگاه بسیار خوبی دارد و قادر است با استفاده از توان نیروهای متخصص و دانش و تکنولوژیهای نوین خود، این پتانسیل صادراتی در حوزه برق را بیشتر از گذشته شکوفا کند تا انشاءالله به بومیسازی کامل صنایع برقی کشور برسیم.
سیاهکلی اضافه کرد: شرکت ساتکاب در مسیر راه اندازی نیروگاههای کوچک مقیاس، نقش مهمی داشته و در شرایط کنونی که کشور با تحریمهای ظالمانه روبروست، این مسئله از اهمیتی صدچندان برخوردار شده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم گفت: همسایگان ایران، با توجه به سطح مطلوب توانمندیهای ایران، نیاز وافری به برق و محصولات برق ایران دارند و این مسئله فرصتی مناسب برای افزایش تعاملات اقتصادی است.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: باید شرایطی فراهم شود تا ایران در زمینه صادرات برق متمایز از سایر کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه باشد.
وی افزود: ایران میتواند بازیگر خوبی در صادرات انرژی به منطقه باشد، هرچند در این رقابت کشورهایی که شرایط تولید انرژی بهویژه در بخش گاز را ندارند میتوانند مقاصد بسیار خوبی برای صادرات انرژی ایران بویژه برق باشند.
سیاهکلی گفت: برخی از کشورهای همسایه، خود واردکننده انرژی هستند؛ اما معنای این گفته این نیست که در اندیشه تبدیل ورود به بازار صادرات انرژی کشورهای نیازمند همسایه نباشند.
وی با تاکید بر اینکه، تجارت برق، تجارت خوبی است یادآور شد: وصل کردن شبکه برق کشورها به همدیگر بسیار مفید است و ما باید در حوزه انرژی، ضمن رعایت برخی از مسائل استراتژیک و ارزش نهادن به ارزش سوخت فسیلی خود، در صدد باشیم تا داراییهای زیرزمینی خود را به دارایی روی زمینی تبدیل کنیم.
سیاهکلی ضمن اشاره به توانمندیهای خوب ایران در حوزه انرژی بهویژه صنعت برق گفت: برخی از کشورهای منطقه به دنبال این هستند تا با رایزنیهای صورت گرفته، بخشی از بازار صادرات انرژی در این منطقه را به خود اختصاص دهند، اما ایران با عزم جدی و مدیریت بلند مدت میتواند مانع از این اتفاق شود.
وی خاطرنشان کرد: ایران صنعت برق توانمند و بومی دارد که وصل شدن به شبکه کشورهای دیگر میتواند شبکه برق ایرانی را به تعادل برساند.