روشهای تأمین منابع مالی طرح پتروشیمی دهدشت تشریح شد
مدیرعامل شرکت پتروشیمی دهدشت، تأمین منابع مالی از منابع داخلی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، اخذ وامهای ریالی از بانکها به اعتبار این هلدینگ و اخذ وام و اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در بخش ارزی را از روشهای تأمین مالی این پروژه عنوان کرد.
محمدرضا صاحبنسق فاروجی امروز (سهشنبه، ۲۷ خردادماه) در مجمع عمومی این شرکت پتروشیمی که در سالن همایش شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برگزار شد با اشاره به تمرکز دولت بر انجام پروژههای نیمهتمام و خاص، بهویژه پروژههایی مانند پتروشیمی دهدشت که در مناطق کمتر توسعهیافته قرار گرفتهاند، گفت: برنامه اصلی این شرکت پیگیری تأمین منابع مالی از منابع داخلی هلدینگ و اخذ وامهای ریالی از بانکها به اعتبار هلدینگ خلیج فارس و اخذ وام و اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در بخش ارزی است.
وی تصریح کرد: فعال کردن عملیات مهندسی و اجرایی و رسیدن به حداقل ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی در بخشهای مهندسی، تهیه کالا، سفارش ساخت، نصب تجهیزات و ادامه عملیات ساخت و اجرای ساختمانهای غیرصنعتی از دیگر برنامههای مهم شرکت پتروشیمی دهدشت در سال مالی پیشرو است.
به گفته صاحبنسق، تولید پلیاتیلن سنگین بهعنوان ماده اولیه مورد نیاز صنایع مختلف از جمله قالبگیری بادی، قالبگیری تزریقی، تولید فیلم، ورق، روکش سیم، کابل، لوله و…، کاهش خامفروشی، جایگزینی صادرات فرآورده به جای صادرات منابع اولیه در راستای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، افزایش درآمد کشور و خودکفایی در تولید فرآوردههای پتروشیمی، ایجاد اشتغال مستقیم برای حداقل ۲۶۰ نفر نیروی انسانی در مقاطع مختلف تحصیلی و در مجموع اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۱۰۰۰ نفر در راستای کاهش بیکاری و رشد صنعت و ارزش افزوده حاصل از دستاوردهای راهاندازی این مجتمع پتروشیمی است.
وی اعلام برنده نهایی مناقصه EPC این شرکت را از مهمترین دستاوردهای مدیریتی سال ۹۸ این شرکت عنوان کرد و گفت: این مناقصه در فرآیندی بسیار فشرده انجام و در نهایت با شرکتهای پتروپارس و نارگان این قرارداد در دیماه ۹۸ امضا شد. هماکنون نیز قرارداد فعالیتهای زودهنگام منعقد شده که پیمانکاران مشارکت در حال انجام تعهدات خود برای جلوگیری از اتلاف وقت در خصوص مؤثر شدن قرارداد اصلی هستند.
صاحبنسق با بیان اینکه اجرای پروژه از طریق فاینانس خارجی بهدلیل مشکلات موجود در بحث تحریمها امکانپذیر نبود، تأمین منابع مالی از طریق منابع صندوق توسعه ملی و منابع حاصل از اعتبار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و از طریق منابع مالی داخلی دیگر مانند وام بانکی و منابع ارزی ریالی هلدینگ را از روشهای تأمین مالی پروژه عنوان کرد.
مدیرعامل پتروشیمی دهدشت اظهار کرد: در این زمینه در مکاتباتی با بانک تجارت موفق به اخذ موافقت اصولی بهصورت سندیکایی از محل تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی شدیم که در این زمینه با بانکهای دیگر پیشنهاد همکاری از طرف شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس داده شد و در حال مذاکره هستیم، ضمن اینکه در بخش ریالی نیز اخذ وام و مصوبات مربوطه از طریق اعتبار صنایع پتروشیمی خلیج فارس نزد بانکها انجام شده و برای مثال به اخذ آن از بانکهای اقتصادنوین و صادرات منجر شده است.