ساخت شهرهای هوشمند اقماری؛ راه‌حل الجزایر برای بحران مسکن

ساخت تسهیلات شهری تازه و پایدار در کنار مجموعه‌های ورزشی و و تفریحی راه‌حل مسئولان الجزایری در پاسخ به نیاز روزافزون مسکن و امکانات رفاهی است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، ساختمان‌های شهر جدید بوغزول، در فلات مرتفع الجزایر و در ۱۷۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده‌اند. این شهر آینده‌گرای ۲۰ هزار هکتاری شامل مناطق مسکونی، تجاری و نواحی کشاورزی است و برای اسکان ۴۰۰ هزار نفر ساخته می‌شود.

مراد غواتی، مدیر پروژه ساخت و ساز این شهر امیدوار است که تجربهٔ این شهرهای جدید در دیگرمناطق هم به کار بیاید. او می‌گوید:‌ «ما شهر مدرنی ساخته‌ایم که افراد را مجذوب می‌کند و توازنی میان سواحل، فلات‌های مرتفع و جنوب کشور به وجود می‌آورد.»

این شهر آينده‌گرا میزبان مرکز فضایی الجزایر است و یک ایستگاه راه‌آهن و یک فرودگاه بین‌المللی هم خواهد داشت.

یکی دیگر از پنج شهر جدید الجزایر سیدی عبدلله در حاشیهٔ الجزیره شهر دیگری است که تسهیلات تفریحی و بهداشتی، و همچنین یک مرکز دانشگاهی و یک کارخانهٔ داروسازی دارد. عبدالحق صداوی، مدیر پروژه ساخت این شهر می‌گوید :‌«برنامهٔ ما ایجاد یک شهر جذاب با معیارهای توسعهٔ پایدار است که آسایش ساکنانش را تضمین کند. این شهر هوشمند، قابل احیا پس از حوادث و دارای نقاط متصل به هم خواهد بود.»

یکی از اولویت‌های الجزایر حذف زاغه‌نشینی و اسکان ناپایدار است، بنابراین برای ایجاد توازن در مسکنِ نواحی مختلف، در مناطق حاشیهٔ صحرای الجزایر نیز مناطق مسکونی ایجاد شده و دولت برای رفع ازدحام شهرهای بزرگ، در شهرک‌های اقماری مسکن ارزان‌ و وام‌ کم‌بهره ارائه می‌دهد.

ساخت استادیوم و مجموعه‌های ورزشی

اولویت دیگر الجزایر ساخت استادیوم است. این ورزشگاه ۵۰ هزار نفری برای جوانان باشگاه «اسپورتیو دو کبیلی» که تیم برتر این کشور است ساخته شده است. این پروژه به همّت محمد طارق بلاریبی، وزیر مسکن الجزایر به جریان افتاده است.

وزیر: «مقامات ما برای پاسخگویی به اشتیاق جوانان طرح‌هایی ارائه کردند که نخستین‌شان مجموعهٔ ورزشی وهران بود که همزمان با بازی‌های مدیترانه‌ای گشایش یافت. فعلا هم در حال تکمیل دو استادیوم ۴۰ هزار نفری در الجزیره و باراکی هستیم،‌ و ورزشگاه دیگری را هم برای مسابقات آفریقایی در دوَیره می‌سازیم.»

دولت این کشور از سال ۲۰۲۰ تا کنون حدود ۸۰۰ هزار واحد مسکونی را به مردم تحویل داده‌ است، یعنی یک خانه به‌ازای هر ۴ شهروند، و در کل ۳ میلیون نفر از این تسهیلات بهره‌مند شده‌اند. مسئولان این کشور در حال ایجاد شهرهای اقماری جدید و فناورانه با مراکز مختلف بهداشتی، تفریحی و گردشگری هستند.

وزیر مسکن این کشور همچنین می‌گوید: «الجزایر جدید در حال ساخت است. ما در تمامی زمینه‌ها از معماری گرفته تا مسائلی صلح و فعالیت‌های بشردوستانه در حال تحول هستیم. برای پیش‌بینی آینده کافی است به دستاوردهای امروزمان نگاه کنید. الجزایر جدید همین حالاست.»

نماد الجزایر معاصر مسجد جدید الجزیره است که به تازگی گشایش یافته و بلندترین منارهٔ دنیا به ارتفاع ۲۶۵ متر دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن