سازمان ملل خواستار کمک ۴.۲۷ میلیارد دلاری برای یمن شد
سازمان ملل متحد خواستار دریافت کمکی بالغ بر ۴ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار برای فقیرترین کشور جهان عرب، یعنی کشور جنگزده یمن شد.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، سوئد و سوئیس میزبانان مشترک نشست مجازی برای دریافت کمک به یمن هستند که به گفته سازمان ملل درگیر بدترین بحران بشری در جهان است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در جریان این نشست، به اهداکنندگان کمک در نیویورک گفت: «در یمن از هر سه نفر، دو نفر، یعنی در مجموع ۲۰ میلیون مرد، زن و کودک در فقر شدید زندگی میکنند. امروز، ما باید هر کاری که میتوانیم برای پر کردن شکافهای مالی فوری و تقویت کمکرسانی انجام دهیم. ما نمیتوانیم مردم را از کمکهای بشردوستانه دور کنیم.»
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که توجه جهانی بر اوکراین متمرکز شده است.
جنگ اوکراین احتمالاً تامین نیازهای اولیه یمنیها را دشوارتر میکند زیرا قیمت مواد غذایی و به ویژه هزینه غلات احتمالاً در یمن افزایش مییابد. بر پایه گزارش برنامه جهانی غذا، یمن در زمینه مواد غذایی تقریباً به طور کامل به واردات وابسته است و ۲۲ درصد از واردات گندم آن از اوکراین انجام میشود.
فیلیپ دوامل، نماینده یونیسف در یمن گفت: «وضعیت وحشتناک در اوکراین تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر توانایی ما برای کمک به کودکان در یمن خواهد داشت».
در کنفرانس کمک به یمن در سال گذشته در حالی که سازمان ملل ۳.۸۵ میلیارد دلار درخواست کرده بود، تنها ۱.۷ میلیارد دلار جمعآوری شد زیرا همهگیری ویروس کرونا و پیامدهای ویرانگر آن بر اقتصادهای سراسر جهان تأثیر گذاشته بود.
با این حال، طبق گفته گوترش، مبلغ کلی تا پایان سال ۲۰۲۱ به بیش از ۲.۳ میلیارد دلار رسیده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت کشورش در سال جاری نزدیک به ۵۸۵ میلیون دلار به یمن کمک خواهد کرد. او همچنین خواستار پایان دادن به جنگ خانمانسوز یمن شد و گفت: «ما باید بیوقفه برای پایان دادن به درگیریها تلاش کنیم، زیرا تا زمانی که جنگ ادامه دارد، بحران انسانی نیز ادامه خواهد داشت.»
جنگ یمن که در سالهای اخیر به یک جنگ نیابتی منطقهای بدل شده تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار کشته بر جای گذاشته که بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر این قربانیان را افراد غیر چنظامی تشکیل میدهند.
این جنگ همچنین بدترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است، به طوری که میلیونها نفر در این کشور از کمبود غذا و مراقبتهای پزشکی رنج میبرند و کشور تا آستانه قحطی پیش رفته است.
اکثریت تقریباً ۳۲ میلیون نفری جمعیت یمن در مناطق تحت کنترل حوثیها زندگی میکنند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هشدار داده که تا نیمه دوم سال جاری در مجموع ۱۹ میلیون نفر ممکن است با سوء تغذیه حاد مواجه شوند، آماری که در مقایسه با شش ماه اول سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ درصد افزایش نشان میدهد. به گفته این نهاد، در این بازه احتمالا حدود ۱۶۱ هزار نفر قحطی را تجربه خواهند کرد.
این نهاد بینالمللی همچنین گفته نیمی از تأسیسات بهداشتی یمن تعطیل یا تخریب شده است. به گفته این سازمان، واحد پول یمن، ریال، ۵۷ درصد از ارزش خود را در سال ۲۰۲۱ در مناطق تحت کنترل دولت از دست داده و همزمان کمبود دائمی سوخت باعث افزایش قیمت مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی در مناطق شمالی تحت کنترل حوثیها شده است.
این سازمان گفته تاکنون ۴ میلیون ۳۰۰ هزار یمنی از خانههای خود آواره شدهاند. بر اساس این گزارش، حدود یک پنجم افراد تازه آواره شده در سال ۲۰۲۱ در استان غنی از انرژی مأرب بودهاند، منطقهای که حوثیها بیش از یک سال است که در تلاش برای تصرف آن هستند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید قصد دارد با ۴ میلیارد و ۲۷ میلیون دلار درخواستی برای یمن در سال ۲۰۲۲ دست کم به ۱۷.۳ میلیون نفر از ۲۳.۴ میلیون نفر شهروند نیازمند این کشور کمک کند.
کنفرانس کمک به یمن در حالی برگزار میشود که تلاشها برای صلح در این کشور متوقف و درگیریها از آغاز سال ۲۰۲۲ تشدید شده است. ائتلاف به رهبری عربستان حمایت خود از نیروهای زمینی دولتی برای دفع حمله حوثیها به مأرب را افزایش داده است. درگیریها در جاهای دیگر نیز تشدید شده و حوثیها به حملات فرامرزی خود به عربستان سعودی و امارات متحده عربی شتاب بخشیدهاند.
سخنرانان از سراسر جهان در این نشست بینالمللی از طرفهای درگیر خواستهاند تا تنش را کاهش دهند.
دبیرکل سازمان ملل گفت: «ما باید به نیازهای بشردوستانه اصلی رسیدگی کنیم، چرخه خشونت را بشکنیم و مسیر یمن را تغییر دهیم. این که بگذاریم جنگ ادامه یابد، یک انتخاب است، پایان دادن به آن هم همین طور. من از طرفین میخواهم که آشتی را انتخاب کنند.»