سود بحران بین‌المللی انرژی به حساب‌های چه کسانی وارد شده است؟

شرکت‌های انرژی شل، توتال و رپسول بیلان بی‌سابقه‌‌ای را برای سه ماهه دوم سال ارائه کرده‌‌اند. به دلیل افزایش قیمت نفت حاصل از جنگ اوکراین، میلیاردها دلار سود نصیب این شرکت‌ها شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه‌وله، شرکت‌های انرژی اروپایی از قیمت بالای نفت و گاز حاصل از جنگ اوکراین سود زیادی به جیب زده‌اند.

در این راستا درآمد غول انرژی بریتانیا، شل (Shell) در بازه سه ماهه میان آوریل و ژوئن برابر با ۱۷.۶ میلیارد دلار بوده است. سود شرکت نفتی توتال فرانسه (TotalEnergies) نیز در همین مدت ۵.۷ میلیارد دلار اعلام شده است. شرکت نفتی اسپانیایی رپسول (Repsol) هم نسبت به سال قبل خود بیش از دوبرابر سود کرده، یعنی ۲.۵۴ میلیارد یورو.

شرکت توتال‌انرژی روز پنج‌شنبه ۲۸ ژوئیه (۶ مرداد) اعلام کرد که تهاجم نظامی روسیه به اوکراین همچنان بر بازار انرژی تاثیر دارد. در این راستا قیمت هر بشکه نفت خام به طور میانگین به ۱۱۰ دلار رسیده است. قیمت فرآورده‌های پالایشگاهی نیز رکورد تاریخی برجای گذاشته است. در این زمینه توتال‌انرژی اعلام کرده که با تولید بیشتر نفت و گاز به امنیت انرژِی کمک کرده است.

شرکت رپسول هم عنوان کرده سود زیاد نیمه اول سال توانسته بخش قابل توجهی از خسارات وارد شده بر اثر کرونا در این شرکت را جبران کند.

در آلمان گروه انرژی RWE شب چهارشنبه ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) پیش‌بینی خود را برای سال مالی جاری به شدت مثبت ارزیابی کرده است و این شرکت انتظار یک میلیارد یورو سود بیشتر را می‌کشد. این گروه انرژی آلمانی نتیجه فوق‌العاده خوب در تولید برق حاصل از آب، بیوگاز و گاز را دلیل اصلی این افزایش سود اعلام کرده است.

ارقام اعلام شده از سوی این شرکت‌ها احتمالا دوباره به بحث در مورد مالیات از سودهای بالای حاصل از جنگ دامن خواهد زد. در آلمان اخیرا زاسکیا اسکن، رهبر حزب سوسیال دموکرات (SPD) خواستار چنین مالیاتی بر سود مازاد شرکت‌ها شده است.

در اسپانیا نیز دولت چنین مالیاتی را برای شرکت‌های انرژی اعلام کرده است. دولت می‌خواهد در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ دو میلیارد یورو از این طریق دریافت کند. دولت این کشور اعلام کرده که از این پول بابت تامین بسته‌های مالی امدادی برای شهروندان استفاده خواهد شد. اما اتحادیه‌های کارفرمایی به شدت از این روش انتقاد می‌کنند و معتقدند که این مالیات باعث کاهش بودجه سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن