شرایط حاد اقلیمی عادی شده است

با شدت گرفتن تبعات تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین که حاصل آن عادی شدن شرایط حاد آب و هوایی است بر تعداد و گستره پدیده‌هایی چون سیل، طوفان و آتش سوزی افزوده می‌شود.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، ابتدای هفته جاری، همزمان با برگزیده شدن یک دولت دغدغه‌مند نسبت به تغییرات اقلیمی در استرالیا و گرد‌هم آمدن رهبران جهان در داووس به منظور کاهش انتشار کربن، ساکنان کره زمین از اقیانوس هند گرفته تا مدیترانه با موج گرما و جاری شدن سیلاب مواجه شدند.

آیا تبعات ناشی از تغییرات آب و هوایی بیش از پیش در کشورهای جهان احساس می‌شود؟ برای گرفتن پاسخ این سوال بد نیست به شرایط حاد آب و هوایی در برخی نقاط جهان طی ابتدای هفته جاری نگاهی بیاندازیم.

سیل در آفریقای جنوبی

صدها نفر طی دو روز ابتدای هفته جاری در پی ریزش باران‌های سیل آسا که سبب آبگرفتگی جاده‌ها و آسیب به منازل مسکونی و اموال شخصی شهروندان شد از استان «کوازولو-ناتال» آفریقای جنوبی تخلیه شدند.

علاوه بر این دست کم ۲۵۰ نفر از ساکنان دو محله از شهر بندری دوربان در آفریقای جنوبی که اغلب آنها را سالمندان تحت مراقبت در مراکز ویژه نگهداری افراد سالخورده تشکیل می‌دادند مجبور به تخلیه از مناطق سیل‌گرفته شدند.

این حادثه طبیعی تنها یک ماه پس از بدترین سیل سال‌های اخیر در این منطقه روی می‌دهد که پیش‌تر دست کم ۴۴۸ کشته و بیش از ۶ هزار آواره به جا گذاشته بود.

با این حال دانشمندان هشدار داده‌اند که این روند حاد شرایط آب و هوایی در امتداد سواحل جنوب شرقی آفریقای جنوبی با گرم شدن اقیانوس هند بدتر هم بشود.

موج گرما در اسپانیا

مسئولان و کارشناسان هواشناسی در اسپانیا نسبت به گرمای زودرس در ۱۰ منطقه از این کشور هشدار دادند، این در حالیست که دمای هوا در اسپانیا معمولا در اواسط تابستان از حد متعارف بیشتر می‌رود و در وضعیت هشدار قرار می‌گیرد.

رکورد دمای هوا در منطقه روستایی «خائن» واقع در استان اندلس روز جمعه به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد رسید که برای این فصل از سال و در ماه مه در نوع خود بی سابقه بود.

بر اساس گزارش آژانس ملی هواشناسی اسپانیا، میانگین دما در این منطقه روستایی ابتدای هفته جاری شانزده درجه بیشتر از حد معمول در این فصل از سال بوده است. در سایر نقاط اسپانیا نیز دمای هوا حداقل ۷ درجه سانتیگراد بالاتر از حد معمول بود.

یک سخنگوی آژانس ملی هواشناسی اسپانیا هفته گذشته نسبت به ثبت اولین موج گرمایی در طول ماه مه در این کشور هشدار داده بود.

خشکسالی در پاکستان

موج افزایش مداوم دمای هوا در پاکستان باعث غم و اندوه کشاورزان شده است زیرا گرمای بی امان به محصولات زراعی آسیب فراوانی وارد می‌کند.

اداره هواشناسی پاکستان روز جمعه پیش‌بینی کرد که موج گرمای هوا در بخش‌های مرکزی و شمالی ایالت سند تا روز دوشنبه ۲۳ ماه مه ادامه داشته باشد و حداکثر دمای روز بین ۴۶ تا ۴۸ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

به گزارش اداره هواشناسی پاکستان، دمای هوا در شهر یعقوب آباد واقع در شمال غرب استان سند روز جمعه بین ۴۷ تا ۴۹ درجه سانتیگراد ثبت شد.

بدین ترتیب مخازن آب، محصولات زراعی، سبزیجات و باغات تحت شرایط حاد آب و هوایی موجود همچنان در وضعیت بحرانی به سر خواهند برد.

برنج، محصول ملی پاکستان که عمدتاً از آب باران تغذیه می‌کند بین ماه‌های مه و ژوئن کشت می شود. برداشت سالانه برنج که طی ماه‌های اکتبر تا دسامبر روی می دهد امسال قطعا با شرایط حاد آب و هوایی و گرمایش مداوم هوا با سال‌های گذشته مشابهت نخواهد داشت و احتمال کاهش چشمگیر محصول بسیار زیاد خواهد بود.

دانشمندان هشدار داده‌اند که بیش از یک میلیارد نفر در این منطقه از آسیا در معرض اثرات ناشی از گرما هستند و شروع زودهنگام تابستان بسیار گرم را با تغییرات اقلیمی مرتبط می دانند.

گردباد در آلمان

طوفان‌های عجیب و کم سابقه ابتدای هفته جاری سراسر آلمان را درنوردید، دو کشته برجای گذاشت و ضمن رقم زدن خسارات فراوان ده‌ها نفر دیگر را نیز مجروح کرد.

هواشناسان پیش‌تر از ریزش باران‌های شدید و تگرگ در غرب و مرکز آلمان در روز‌های پنجشنبه و جمعه خبر داده و نسبت به وزش طوفان‌هایی با سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت در برخی مناطق این کشور هشدار داده بودند.

طوفان‌های روز پنج‌شنبه ترافیک را در مناطق حادثه دیده مختل کرد، شماری از درختان را که روی ریل‌ها و جاده‌ها واژگون ساخت و صدها زیرزمین را در غرب آلمان به استخری از آب تبدیل کرد.

یک گردباد شدید روز جمعه همچنین شهر پادربورن در غرب آلمان را درنوردید و ضمن به جا گذاشتن خسارات مالی فراوان ده‌ها مجروح به جا گذاشت که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.

طوفان در شهر مجاورِ «لیپ‌اشتات» نیز خسارات شدیدی رقم زد؛ به گزارش رسانه‌های محلی این طوفان به بخشی از ساختمان یک کلیسا آسیب رساند و حدود یکصد نفر را به دلیل سقوط درختان در یک استخر روباز محبوس کرد.

در همین حال، به گفته مقامات ایالت باواریا دست کم ۱۴ نفر از جمله چند کودک در میان افرادی که به دلیل وزش طوفان در دریاچه‌ای واقع در جنوب نورنبرگ در یک کلبه چوبی پناه گرفته بودند بر اثر واژگون شدن کلبه زخمی شدند.

پلیس آلمان همچنین اعلام کرد که دو شهروند فرانسوی پس از آنکه پاراگلایدر موتوری آنها روز پنجشنبه پس از برخاستن از منطقه‌ای در ۱۷۵ کیلومتری جنوب غربی برلین به علت وزش طوفان چار حادثه شد، جان باختند.

خیابان های بغداد امروز دوشنبه، دوم خرداد در پی وقوع طوفان شن عظیم در پایتخت عراق و چندین استان دیگر خالی از جمعیت بود.

لایه زخیمی از گرد و غبار جاده‌ها و ساختمان‌های بغداد را پوشاند و شرایط ویژه جوی سبب شد تا فرودگاه های منطقه فعالیت خود را متوقف کنند.

به گزارش منابع خبری و رسانه‌های محلی، بسیاری از مردم به دلیل مشکلات تنفسی به بیمارستان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

طوفان شن که انتظار می‌رود دو روز طول بکشد، چندین کشور دیگر خاورمیانه از جمله بخش‌هایی از جنوب ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

عراق مستعد طوفان‌های شن فصلی است، اما کارشناسان و مقامات دولتی طی سال‌های اخیر نسبت به تشدید این وزش این طوفان‌ها هشدار داده بودند.

به گفته متخصصان و کارشناسان محیط زیستی، این طوفان‌ها با بارندگی کم سابقه، بیابان زایی و تغییرات آب و هوایی تشدید می شوند.

بانک جهانی هشدار داده است که عراق ممکن است تا سال ۲۰۵۰ با کاهش ۲۰ درصدی منابع آبی مواجه شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن