زیان 1.7 میلیارد دلاری یونایتدایرلاینز از شیوع کرونا
از زمان همهگیری ویروس کرونا در جهان، بحران در شرکتهای حمل و نقل هوایی شروع شد. به تازگی موج بحران به شرکتهای سازنده هواپیما نیز گسترش پیدا کرده و تا اینجا خطوط هوایی آمریکا بیشترین ضرر را متحمل شدهاند.
حدود یک ماه پیش دولت ایالات متحده یک بسته کمک مالی 28 میلیارد دلاری برای جلوگیری از اعلام ورشکستگی خطوط هوایی این کشور تصویب کرد. این بسته، ترکیبی است از پول نقد و وامی که تبدیل به خرید سهام این شرکتها توسط دولت خواهد شد.
شرطی که دولت برای کمک به شرکتهای هوایی در نظر گرفته بود روی کاغذ ساده به نظر میرسید: «طی شش ماه آینده کارکنان خود را اخراج نکنید.» به نظر میرسد انجام چنین کاری برای شرکتهای هوایی آمریکا بسیار سخت باشد. حالا کار به جایی رسیده که مدیران ارشد شرکتها کارکنان خود را تشویق میکنند که با درک شرایط، به صورت داوطلبانه از شغل خود کنارهگیری کنند.
گرگ هارت، مدیر اجرایی یونایتدایرلاینز، اعلام کرد باتوجه به وضع فعلی باید فعالیت شرکت را به صورت واقعبینانه، در حجم مناسب و با تعداد کارکنان لازم ادامه دهیم. او در پیامی به کارمندان یونایتدایرلاینز گفت: «فقط خودتان میتوانید تصمیم بگیرید که انجام چه کاری به نفع شما و خانواده شماست. شاید مایل باشید به صورت جدی، جدایی داوطلبانه از شرکت را در نظر بگیرید.» او با اشاره به کاهش حقوق مسئولان اجرایی یونایتدایرلاینز از تلاش این شرکت برای شفافیت در اعلام وضعیت موجود خبر داد.
یونایتدایرلاینز هفته گذشته برای اولین بار پس از سال 2014 خبر از ضرر 639 میلیون دلاری خود در ماه آوریل داد. براساس پیشبینیهای قبلی آنها انتظار 500 میلیون دلار ضرر داشتند اما ضربه مالی ناشی از لغو پروازها و فروش بلیت، به همراه زمینگیری هواپیماها بیش از برآوردهای اولیه بود. پیشبینی میشود این شرکت طی سه ماهه اول سال جاری بیش از 1.7 میلیارد دلار متضرر شده باشد.
به تازگی اعلام شد این شرکت 5 میلیارد دلار از بسته 28 میلیارد دلاری کمک دولت به خطوط هوایی را دریافت کرده است.