ضرر ۲.۶ میلیارد یورویی شرکت ایرفرانس- کیالام با کرونا
شرکت هواپیمایی ایرفرانس- کیالام روز پنجشنبه ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد) اعلام کرد که در اثر بحران همهگیری کرونا، در بازه زمانی سه ماهه دوم سال جاری متحمل ضرری ۲.۶ میلیارد یورویی شده است.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، بنابر گزارش این شرکت، دلیل این ضرر هنگفت مالی توقف تقریبا کامل پروازها در ماههای آوریل و مه بوده است. ایرفرانس- کیالام می گوید هرچند در ماه ژوئن پروازها «با احتیاط» از سر گرفته شده است، با این حال میزان فعالیت هوایی صورت گرفته تنها ۸ درصد سال گذشته در همین مدت بوده است.
این شرکت با «بی سابقه» خواندن اثر بیماری کووید-۱۹ در بیانیه خود آورده است: «تقاضا برای سفرهای هوایی کاهش یافته است چرا که در مقایسه با قبل خواست مشتریان بسیار بیشتر به سمت سفرهای نزدیک و کوتاه رفته است. این مسئله به خصوص در خطوط پروازهای طولانی مشهود است.»
در همین حال دولت فرانسه بار دیگر اعلام کرده است که به حمایت از ایرفرانس ادامه خواهد داد و اگر لازم باشد بودجه کمکی خود را بیشتر خواهد کرد.
برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه، روز جمعه گفت: «برخورداری از یک شرکت ملی بخشی مهم از حاکمیت ملی ما به شمار می رود. باید یک شرکت ملی هوایی را نگه داشت.»
پیشتر دولت فرانسه ۷ میلیارد و دولت هلند ۳.۴ میلیارد یورو به این شرکت کمک کرده بودند.
شرکتهای هواپیمایی «ایر فرانس» و «کی ال ام» پس از ادغام در سال ۲۰۰۴ گروه «ایرفرانس- کیالام» را تشکیل دادند.
در چارچوب طرح بازسازی و احیا، ایرفرانس اعلام کرده است ناگزیر است تا سال ۲۰۲۲ حدود ۷۶۰۰ کارمند خود را اخراج کند. شرکت کی الام نیز از تعدیل ۵ هزار شغل تا آخر سال ۲۰۲۱ خبر داده است.
پیش از این انجمن بینالمللی حملونقل هوایی(IATA) برآورد کرده بود که احتمالا بازگشت به شرایط عادی سفرهای هوایی تا سال ۲۰۲۳ ممکن نخواهد بود.