ضرورت بهره‌برداری از هوش مصنوعی در صنعت نیروگاهی کشور

رئیس پژوهشگاه نیرو از مدیریت دارایی‌های فیزیکی صنعت آب و برق با استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشگاه نیرو خبر داد و گفت:در صنعت برق کشور به دلیل هوشمند شدن و توسعه اتوماسیون صنعت، استفاده از هوش مصنوعی اجنتاب ناپذیر است و باید به شکل جدی به بهره‌برداری از هوش مصنوعی در صنعت برق ورود کنیم.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، مجید عمیدپور گفت: وزارت نیرو دارایی‌های عظیمی از سد و نیروگاه، شبکه‌های انتقال و توزیع برق و شبکه‌های انتقال آب دارد که لازم است با رویکردهای مدرن مدیریت دارایی‌های فیزیکی و با استفاده از هوش مصنوعی، این دارایی‌های عظیم به شکل مناسب مدیریت و بهره‌‌برداری شود. بر این اساس پژوهشگاه نیرو، بنا به تاکیدات وزیر نیرو، در حوزه مدیریت دارایی‌های فیزیکی صنعت آب و برق، استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار دارد.
وی همچنین به لزوم استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل و واکاوی داده‌ها اشاره کرد و افزود: صنعت برق به دلیل دارا بودن نیروگاه‌های متعدد و شبکه انتقال و توزیع گسترده‌، حجم عظیمی از داده دارد که باید تحلیل و پردازش شود. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی نیز تحلیل و داده‌کاوی مقادیر عظیم داده است. بر این اساس پژوهشگاه نیرو، پروژه‌های استفاده از هوش مصنوعی را نیز در شبکه انتقال و توزیع و هم در تولید نیروگاهی در دست اقدام دارد.
عمیدپور بر بهره‌برداری از هوش مصنوعی در نیروگاه‌ها تاکید کرد و گفت: پژوهشگاه نیرو هم اکنون در حال بهره‌برداری از هوش مصنوعی در حوزه تعمیر و نگهداری و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های کشور است. در این خصوص مرکز کنترل و پایش نیروگا‌ه‌های کشور با همکاری شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی شده است و با استفاده از هوش مصنوعی در حال توسعه فعالیت‌ها هستیم تا هزینه‌های هنگفت تعمیر و نگهداری را در سطح نیروگاه‌های کشور کاهش دهیم.
وی اظهار کرد: صنعت برق در حوزه شبکه انتقال و توزیع نیز بسیار نیازمند تحلیل دیتا است تا با تحلیل و واکاوی دیتاهای عظیم شبکه انتقال و توزیع، شبکه تحلیل و نقاط ضعف و قدرت آن شناسایی شود.پژوهشگاه نیرو در این زمینه‌ها نیز ورود کرده و در حال حاضر پروژه‌هایی با استفاده از هوش مصنوعی در حوزه شبکه انتقال و توزیع و انتقال در دست اقدام دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن