ضعف تقاضا در چین قیمت نفت را کاهش داد

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه پس از این که آمار رسمی، ضعیف ماندن تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت جهان را نشان داد، کاهش پیدا کرد.

به گزارش رویترز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر، با ۴۰ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۳ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت هفته گذشته دو درصد رشد کرده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در دسامبر، با ۳۹ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۸۴ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید.

آمار گمرکی نشان داد واردات نفت چین در سپتامبر به ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز رسید و اگر چه در مقایسه با اوت افزایش داشت اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کمتر بود زیرا پالایشگاه‌های خصوصی در بحبوحه ضعیف شدن حاشیه سود و افت تقاضا، تولیدشان را کاهش داده‌اند.

تحلیلگران گروه تحقیقاتی ANZ در یادداشتی اعلام کردند: احیای اخیر واردات نفت به چین در سپتامبر ضعیف شد. پالایشگاه‌های خصوصی نتوانستند از سهمیه واردات بالاتری که دولت به آنها اختصاص داده بودند، استفاده کنند زیرا تقاضا برای سوخت همچنان از قرنطینه‌های کووید، متاثر مانده است. این امر با کاهش حاشیه سود پالایش و محدودیت صادرات فرآورده‌های سوختی، تشدید شده است.

ابهامات پیرامون سیاست کووید صفر و بحران املاک با وجود رشد بهتر از حد مطلوب تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه سوم که کارآمد بودن تدابیر محرک رشد را بارز کرد، نمایان شده است. این آمار یک روز پس از آن منتشر شد که شی جین پینگ برای بار سوم رئیس جمهور چین انتخاب شد و موضع خود را به عنوان قدرتمندترین رئیس جمهور این کشور از زمان مائو زدونگ تحکیم کرد.

نفت برنت هفته گذشته با وجود اعلام فروش ۱۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا، افزایش یافت. این فروش بخشی از برنامه برداشت ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از این ذخایر است که در ماه مه آغاز شد. بایدن اعلام کرده است وقتی قیمت نفت آمریکا به حدود ۷۰ دلار برسد، پر کردن این ذخایر آغاز خواهد شد.

به گفته تحلیلگران ANZ، اظهارات بایدن مبنی بر این که آمریکا، زمانی نفت خریداری خواهد کرد که قیمت‌ها به ۷۰ دلار برسد، سطح حمایتی قوی فراهم می‌کند.

شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکایی هفته گذشته برای دومین هفته متوالی، به شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی اضافه کردند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن