فاز اول طرح هیدارت گازی به پایان رسید
رئیس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: فاز اول طرح هیدارت گازی به پایان رسیده و هماکنون در نیمه راه فاز دوم میباشیم و امیدواریم بتوانیم فازهای آتی این طرح را که معطوف به بحثهای عملیاتی میشود دنبال کنیم.
به گزارش «انرژی امروز» از پژوهشگاه صنعت نفت؛ علیرضا میقانینژاد در مراسم ارائه نهایی پردازش لرزهنگاری (فاز سوم طرح هیدارت گازی 2)، پیشنیه طرح هیدارت گازی را 10 سال دانست و در اینباره گفت: ابتدای شروع به کار در این موضوع با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و مدیریت اکتشاف شکل گرفته است و میتوان ادعا کرد که کشور ما نیز همگام با شرکتهای پیشرو و موسسات تحقیقاتی در دنیا، اهمیت این طرح را به خوبی درک کرده و هماکنون این طرح در حال اجرایی شدن می باشد.
وی طرح هیدرات را از نوع هوشمندی فناورانه برشمرد و افزود: خوشبختانه از ابتدای شکلگیری موضوع هیدرات در دنیا، این بحث در کشور ما نیز دنبال شده است و در قالب یک برنامه بلند مدت، فاز اول این طرح به پایان رسیده است و هماکنون در نیمه راه فاز دوم میباشیم و امیدواریم با حمایت مدیران ارشد وزارت نفت بتوانیم فازهای آتی این طرح را که معطوف به بحثهای عملیاتی میشود دنبال کنیم.
ایشان تصریح کرد: در سالهای گذشته با رشد فناوریهای انجام شده در دنیا، بسیاری از کشورها توانستهاند دانشهای فنی مرتبط با شیلهای نفتی و گازی را تجاریسازی کنند و هماکنون به دلیل اهمیت گاز در دنیا، بسیاری از شرکتهای معتبر به دنبال تجاریسازی دانش فنی هیدراتگازی میباشند که خوشبختانه محققان کشور ما در زمان مناسبی تحقیقات خود را در زمینه هیدرات آغاز کردهاند و میتوان کشور ایران را یکی از کشورهای پیشرو در زمینه فناوریهای مرتبط با هیدرات دانست.
میقانینژاد با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه را میتوان از نوع همکاریهای دوجانبه و شبکههای دوهستهای دانست، تصریح کرد: در انجام این پروژه یک هسته آن، مدیریت اکتشاف است که کارفرمایی این طرح را بر عهده دارد و هستهی دیگر آن پژوهشگاه صنعت نفت است که به عنوان مجری و هاب، توسعه دانش و فناوری آن را بر عهده دارد. علاوه بر این دو هسته، شبکههای دیگری نظیر مشاوران و شرکتهای داخلی و خارجی نیز شکل گرفتهاند که توانستهاند به روند انجام این طرح بزرگ به ما کمک نمایند.
وی افزود: این طرح علاوه بر اهمیت و مزایایی که در برداشته است، شامل مجموعهای از الزامات زیرساختی، نرمافزاری و سخت افزاری نیز میباشد که به جرات میتوان اذعان داشت که در سطح مدیریتی و فنی این طرح، مدیریت اکتشاف و پژوهشگاه صنعت نفت، توانستهاند در مدت این ده سال با همکاری یکدیگر تمام این الزامات را اجرایی کنند و در شرایط دشوار تحریم با مراکز دانشی دنیا ارتباطات خوبی را برقرار نمایند.
رئیس اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف به شیوه اجرای این طرح نیز اشاره کرد و گفت: همکاری مدیریت اکتشاف و پژوهشگاه صنعت نفت را باید نوعی همکاری درهمتنیده در نظر گرفت؛ که با وجود آنکه وظایف کارفرما و مجری در این طرح کاملا مجزا تعریف شده است ولی در اجرای این طرح، این دو مجموعه به صورت کار تیمی با یکدیگر همکاری بسیار مناسبی داشتهاند تا در نهایت بتوانند در زمان مقرر، کاری با کیفیت بالا ارائه دهند.
وی در خاتمه تصریح کرد: همانطور که در گذشته با آیندهنگریهای مناسب توانستهایم این طرح را در زمان مناسب تعریف کنیم امیدواریم کشور ما جزو اولین کشورهایی باشد که فناوری هیدرات را با هدف امنیت انرژی تجاری کند و امید است که با تجاریسازی این دانش بتوانیم جزو صادرکنندههای خدمات فناورانه هیدرات در دنیا محسوب شویم.
گفتنی است قرارداد فاز دوم طرح پژوهشی هیدارت گازی میان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با عنوان کارفرما و پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مجری در آذر ماه 1397 منعقد شده است.