فرصت‌های بسیار استثنایی در همكاری های تهران – كابل وجود دارد

مذاکره برای استفاده از كریدور بادی در مرز ایران و افغانستان

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره چشم‌انداز همكاری‌های اقتصادی دو كشور در آینده نزدیك گفت: فرصت‌های بسیار استثنایی در همكاری‌های دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان وجود دارد.

‌به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، عبدالله عبدالله روز دوشنبه پس از دیدار با وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران در تهران با ابراز خرسندی از دیدار مجدد با رضا اردكانیان اظهار داشت: كارهایی كه تاكنون صورت گرفته بیشتر بحث‌های نسبتا تفصیلی در مورد انرژی‌های تجدیدپذیر و از انرژی باد بود كه در این باره صحبت شد.

وی تصریح كرد: زمینه‌ها و ظرفیت‌هایی برای چگونگی همکاری دو کشور وجود دارد و تشكیل كمیسیون مشترك اقتصادی كه از طرف جمهوری اسلامی ایران و وزیر نیروی این كشور صورت گرفت، قدم مثبتی در این راستا است.

عبدالله گفت: تاكید بیشتر بر كار و تلاش میان دو طرف است كه با توجه به نیازهای مردم افغانستان و ظرفیت‌های خوبی كه وجود دارد، آینده بسیار خوبی به‌ویژه با تحقق صلح در افغانستان پیش رو خواهیم داشت كه چندین برابر از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده شود.

رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره برنامه‌های مشترك دو كشور در خصوص بهره‌برداری از كریدور بادی واقع در مرز ایران و افغانستان گفت: موضوع تولید انرژی در این کریدور بادی یكی از مسائلی است كه روی آن بحث خواهد شد و وزیر نیروی ایران در جریان سفر به كابل روی آن گفت و گو خواهد كرد، تمام مطالعات تحقیقی نیز در این رابطه انجام شده است.

وی افزود: این كریدور بزرگترین كریدور از لحاظ ظرفیت نیروی بادی و انرژی تجدیدپذیر بین دو کشور است و لازم است درباره چگونگی استفاده از این ظرفیت فعالت‌های تكنیكی به عمل آید.

عبدالله با بیان این كه در افغانستان ظرفیت شبكه برق محدود است، گفت: اینها، مسائلی است كه دو طرف باید روی آنها تفاهم كنند و اگر كارها به خوبی پیش برود امكان عملیاتی شدن آن وجود دارد. این ظرفیت هم در زمستان و هم بهار و تابستان وجود دارد و پایانی هم ندارد.

وی درباره نقش ایران در فرآیند صلح افغانستان و چشم‌انداز مذاكرات دوحه با نقش‌آفرینی آمریكا برای تحقق صلح در افغانستان اظهار داشت: این مذاكرات را یك فرصت برای مردم افغانستان می‌دانم كه از آن استقبال كردند و با عزم و اراده استوار تاكید دارند كه صلح باید تحقق پیدا كند و آنچه برای مردم افغانستان قابل قبول باشد با حفظ دستاوردهای مردم افغانستان و این كه مالكیت پروسه در دست خود افغان‌ها باشد، دارای اهمیت است.

عبدالله با بیان این كه سطح خشونت ها در افغانستان در روزهای اخیر بالا بود گفت: جنگ ادامه پیدا كرده و خواست همه مردم افغانستان شروع مذاكرات است. هم‌اینك هیات‌های دو طرف در افغانستان در حال مذاكره هستند، جامعه بین‌الملل از این پروسه حمایت كردند و كشورهای منطقه حامی حركت صلح در افغانستان هستند.

وی گفت: تحقق صلح در افغانستان باید مطابق با خواست اكثریت مطلق مردم این كشور صورت گیرد كه صلحی پایدار، با عزت كه حقوق تمام مردم افغانستان محفوظ باشد و در فضای صلح همراه با دیگران و منطقه زندگی كنیم و افغانستان تهدیدی برای هیچ كشورری نبوده و هیچ گروه تروریستی در آنجا اجازه فعالیت نداشته باشد. حق تعیین سرنوشت افغانستان باید به دست مردمان این كشور باشد و با رای خود آینده را انتخاب كنند.

عبدالله افزود: این وعده را به مردم افغانستان از طرف دولت این كشور داده بودیم كه نباید تزلزلی در اراده هیات افغانستان و این كه از هر فرصت پیش آمده برای صلح استفاده بهینه شود، وجود ندارد.

وی درباره روند احداث راه آهن خواب – كابل و نقش آن در توسعه همكاری‌های اقتصادی میان دو كشور گفت: این كار به مرحله نهایی رسیده و برای افتتاح آن آمادگی صورت می‌گیرد. در هفته‌های آینده امید است این كار انجام شود و در تمام عرصه‌های اقتصادی خصوصا بهره‌برداری از معدن آهن و دیگر عرصه‌ها تاثیر مثبت داشته باشد.

عبدالله در عین حال خطاب به وزیر نیرو اظهار داشت: آمادگی بسیار خوبی برای اجلاس پیش روی كمیسیون مشترك‌ همكاری‌های اقتصادی حاصل شده و امید است در رسیدن به نتایج عملی پس از این اجلاس در همكاری‌های مشترك اعم از انتقال برق، تعرفه‌های ترجیحی، مسائل گمركی و سایر عرصه‌ها پیشرفت داشته باشیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن