فریبکاری محیط زیستی از نوع توتال و رویال داچ شل؟

توتال و شل 90 درصد سرمایه خود را صرف انرژی فسیلی کردند

گزارش ها نشان می دهد غول های نفتی رویال داچ شل و توتال علی رغم قول و قرارهایی که برای کاهش گازهای گلخانه ای داشتند، 90 درصد از سرمایه خود را صرف سوخت های فسیلی کردند.

به گزارش «انرژی امروز» از انرژی ریویوو، انستیتوی تحلیل های اقتصادی و مالی انرژی (IEEFA) می گوید رویال داچ شل و توتال مجموعا به اندازه آلمان به عنوان چهارمین اقتصاد دنیا، گازهای گلخانه ای تولید کردند و از اهداف سرمایه گذاری پایدار خود دور مانده اند.

این گزارش بعد از آن منتشر می شود که چند غول نفتی دنیا متعهد شدند آلودگی های تولیدی خود را در جهت اهداف پیمان اقلیمی پاریس کاهش دهند. اما بر اساس این گزارش این دو غول انرژی که باید بیش از همه به این تعهدات پایبند باشند فقط بخش بسیار کوچکی از درآمدهای خود را صرف کاهش انتشارات مجموعه شرکت کرده اند.

IEEFA  می گوید رویال داچ شل قول داده بود که ردپای کربن خود را تا سال 2050 تا 65 درصد کاهش دهد اما فقط 3 تا 5 درصد از سرمایه خود را برای انرژی های تجدیدپذیر خرج کرده است در حالی که قرار بود سالانه 4 تا 6 میلیارد دلار صرف پروژه های انرژی سبز کند.

توتال هم همچون همزاد خود احتمالا به سختی بتواند به هدف نصب 25 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر تا سال 2025 دست یابد.

این غول انرژی فرانسوی قول داده بود که تا سال 2050 به «انتشارات خالص صفر» برسد و دست کم 60 درصد از شدت کربن انتشارات خود بکاهد.

شدت انرژی کربن مقدار گازهای گلخانه ای انتشار یافته در واحد انرژی تولید است.

سخنگوی شرکت شل می گوید این شرکت هدف مشخصی برای انرژی های تجدیدپذیر ندارد اما 55 درصد از درآمد خود را صرف گذار انرژی همچون گاز طبیعی و بیوسوخت ها کرده است.

او می گوید قبول داریم که باید کاری برای تغییرات اقلیم انجام دهیم. ما کاملا از معاهده پاریس حمایت می کنیم و متعهد به اجرای نقش خود هستیم.

شرکت توتال هم پاسخی به درخواست IEEFA برای توضیح در این خصوص نداده است اما پیش از این گفته است که بیش از 10 درصد در انرژی کم کربن سرمایه گذاری کرده است. برنامه این شرکت افزایش این سرمایه گذاری تا 20 درصد تا سال 2030 است.

IEEFA می گوید هر چند این دو شرکت پیشرفت هایی در سبزسازی پورتفولیوی خود داشتند اما در رسیدن به اهداف خود در تجدیدپذیرها و گذار از سوخت های فسیلی ناکام بوده اند.

IEEFA تخمین میزند که توتال و شل باید هر کدام سالانه 10 میلیارد دلار در انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنند، یعنی چیزی حدود 50 درصد از هزینه های سرمایه گذاری شان.

کل انتشارات رویال داچ شل در سال گذشته به 656 میلیون تن معادل CO2 و انتشارات توتال به 458 میلیون تن معادل CO2 رسید. این آمار بر اساس ارزیابی دارایی های این شرکت هاست.

در مقایسه با این دو شرکت کشور استرالیا به عنوان چهاردهمین اقتصاد دنیا سال گذشته 530 میلیون تن معادل CO2 انتشارات گلخانه ای داشت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن